InCompany Traineeship

De InCompany Trainees worden geïntegreerd in de High Select groepen. Hierdoor ontstaat een grote meerwaarde voor zowel de Trainees zelf als voor de opdrachtgevers. Door het contact met andere Trainees maken zij kennis met de thema’s die spelen bij verschillende organisaties en de daarbij behorende uitdagingen en aanpak.

Solliciteer direct

Selectieprocedure

Om voor een Traineeship bij High Select in aanmerking te komen, moet je over voldoende feitelijke en mentale bagage beschikken.

Als kandidaat:
/ Ben je (bijna) afgestudeerd in bijvoorbeeld een bedrijfskundige, HR, economische, juridische of communicatieve richting;
/ Heb je maximaal 3 jaar ervaring op de arbeidsmarkt;
/ Heb je een affiniteit met de zorgsector;
/ Heb je de ambitie om in de zorg te werken op een niet-patiëntgerelateerde functie;
/ Zie je het als een uitdaging om je de komende twee jaar in te zetten voor uiteenlopende projecten bij diverse opdrachtgevers door het hele land;
/ Ben je bereid om de komende twee jaar naast je werk (ook in je vrije tijd) intensief te investeren in jezelf door middel van opleidingen en trainingen.

Ook bezit je de volgende competenties:
/ Flexibiliteit
/ Initiatiefrijk
/ Zelfreflectie
/ Communicatief vaardig (woord én geschrift)
/ Resultaatgericht

Daarnaast kun jij je vinden in onze waarden, lef, passie, openheid en kwaliteit en wil jij investeren in je ontwikkeling.

Sollicitatieprocedure

Wanneer je Trainee bij ons wilt worden, doorloop je een selectieprocedure. Natuurlijk weegt je opleiding zwaar, maar motivatie en persoonlijkheidskenmerken zijn minstens zo belangrijk. Niet iedereen is namelijk geschikt om Trainee te worden. Je moet in je toekomst willen investeren en er tijd en energie in willen steken.

Aan de hand van je CV en je motivatiebrief bepalen we of je in aanleg in aanmerking komt voor een Traineeship. Is ons oordeel positief, dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek staan met name je persoonlijke kwaliteiten centraal, bijvoorbeeld je gespreksvaardigheid, representativiteit, ambities en je ‘drive’.

Na het kennismakingsgesprek krijg je een dag bedenktijd. Je hebt na het gesprek een duidelijk beeld van de verschillende Traineeships: de mogelijkheden, de verwachtingen maar vooral ook de kansen die de verschillende varianten met zich meebrengen.

Na een dag nemen we contact met je op voor de terugkoppeling. Er zijn dan drie opties:
/ Eén van beide partijen wil niet verder.
/ Beide partijen zijn positief, maar we hebben nog geen project of Traineeship dat aansluit bij jouw profiel. Dan nemen we je CV op in onze database.
/ Beide partijen zijn positief en we hebben een geschikt project of Traineeship dat aansluit bij jouw profiel. In dat geval leggen we het project of Traineeship aan je voor. Als jij ook van mening bent dat er sprake is van een match, stellen we jouw profiel voor bij de betreffende opdrachtgever.

Als de opdrachtgever positief reageert, nodigen we je uit voor een tweede gesprek met ons. Hierna krijg je een kennismakingsgesprek met de opdrachtgever.

Als de selectieprocedure met succes is afgerond, start je Traineeship per de startdatum van je eerste project. Dit kan dus het gehele jaar door zijn.

Begeleiding & opleiding

Het Traineeship van High Select is een tweejarige investering in jezelf. Gedurende deze twee jaar als Trainee werk je doorlopend met je coach aan je Persoonlijk Ontwikkelings Plan. Daarnaast krijg je na afronding van ieder project een 360°-feedback. Uiteraard is deze bedoeld om je project te evalueren, maar het dient ook als input voor je POP van het volgende project. Op welke gebieden heb je behoefte aan verdere opleiding of training? In welke richting moeten we bij voorkeur vervolgopdrachten zoeken? Op welk niveau kan je volgende opdracht liggen?

Deze procedure herhaalt zich na ieder project zodat je stap voor stap precies die kennis en ervaring opbouwt die wenselijk is voor jouw verdere carrière.

Training en Intervisie

Vijf keer per jaar volg je een tweedaagse training. Trainingen op het gebied van vaardigheden, kennis en persoonlijke ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan leanmanagement, leiderschap of kwaliteitsmanagement. Alle trainingen zijn gericht op de Zorg en Welzijn. Wat jij gedurende de training leert kun je gelijk toepassen op je project.

Ook intervisie en de aanvullende trainingen spelen een belangrijke rol gedurende je Traineeship.

Arbeidsrelatie

Als Trainee ben je in dienst van High Select. Je werkt veertig uur in de week voor je Opdrachtgever in een detacheringsverband. Daarnaast moet je ook tijd investeren in het Traineeship. Wij bieden je verschillende leermogelijkheden.

Zo is er vijf keer per jaar een verplicht trainingsweekend. Deze trainingsweekenden zijn altijd op vrijdag en zaterdag in een conferentiecentrum in het midden van Nederland. Op de zaterdag volg je de training in eigen tijd.

Om je nog verder te kunnen ontwikkelen, kan je workshops en aanvullende trainingen volgen. Deze activiteiten vinden telkens aan het einde van een werkdag plaats.

Naast je ontwikkeling vinden wij het ook belangrijk dat je een netwerk opbouwt. Immers, de mensen die samen met jou het Traineeship doorlopen, zullen straks waarschijnlijk allemaal in dezelfde sector werken en zijn dus waardevolle contacten. Daarom is er elk jaar een High Select weekend met gezellige activiteiten en organiseren wij ook een aantal borrels. Na twee jaar heb je een netwerk en een schat aan kennis en ervaring opgebouwd.

Als InCompany Trainee of deelnemer aan een maatwerk Traineeship ben je in dienst van de Opdrachtgever. De arbeidsvoorwaarden hiervan hoor je tijdens het werving & selectie traject.

Maak jij het waar?