Mijn High Select Traineeship startte nogal snel na mijn eerste gesprek. Ik zei “Ja” op donderdag en op maandagochtend stipt 09.00 uur begon mijn werkende leven. Ik, Didi, toen 27, net afgestudeerd van mijn master Marketing & Consumer Behaviour, werd verwacht bij de aftrap van mijn eerste project in een leuk restaurantje met lekkere cappuccino. Werken leek ineens zo gek nog niet. Wist ik al wat mijn Traineeship precies ging inhouden? Nee. Was dat erg? Nee.

Want, werken bleek zo gek nog niet. De afgelopen 2 jaar heb ik gedurende het Traineeship van High Select, als InCompany Trainee gewerkt bij Famed. Dit Traineeship hield in dat ik bij een vaste organisatie verschillende Projecten ben gaan doen. Het eerste project ging over het optimaliseren van de website, om het aantal calls te verlagen (wie belt er nog als je het online kan regelen, toch?). Dat ik toen nog nooit een website had beheerd was bijzaak: je kunt alles leren.

En zo geschiedde. Ik leerde van alles. Allerlei zaken op marketing- en communicatiegebied passeerden de revue: websites beheren, invulling geven aan campagnes voor arbeidsmarktcommunicatie, héél véél B2B én B2C communicatie, en niet te vergeten de betrokkenheid bij de sessies om onze nieuwe identiteit en huisstijl te bepalen toen Famed samen ging met haar grootste concurrent Infomedics. Een interessante tijd. En nu? Juli 2020? Mijn InCompany Traineeship is inmiddels voorbij, en ik werk nog steeds bij Infomedics. Die van je tandartsrekening, in een roze envelop (de lievelingskleur van de dames op de marketing afdeling).

Wat mijn volgende stap ook mag zijn als het zo ver is, ik weet vrij zeker dat de vaardigheden die je meeneemt uit dit Traineeship overal zijn in te zetten, als je maar weet hoe je ze moet toepassen.

Groeten,

Didi van Tilburg
Adviseur Corporate Communicatie & Content Marketing bij Infomedics

PS: ik hoor je denken, “Waarom staat er in de titel iets over rolkoffers?”, “En waarom heb je dat nergens meer benoemd?” Omdat ik me, bij het terugdenken aan afgelopen tijd, realiseerde dat ik me voor ieder trainingsweekend wéér voornam om een rolkoffertje te kopen, en nu is het voorbij, en heb ik nog geen rolkoffertje. Traineeship 1 – Rolkoffertje 0. Conclusie: time flies when you’re having fun (en dat rolkoffertje komt later wel).

High Select Trainee terugblik