Het is vandaag 12 mei, de Dag van de Verpleging!

Na de Tweede wereldoorlog bestond er een wereldwijd tekort aan verpleegkundigen, ook in Nederland. Al in 1954 werden initiatieven opgezet om jonge meisjes te inspireren om de verpleging in te gaan. Sinds 1964 viert Nederland op 12 mei, de verjaardag van de wereldberoemde Engelse verpleegster Florence Nightingale, de Dag van de Verpleging. Op deze dag wordt zij herdacht als grondlegsters van het verpleegkundig beroep en worden is er extra aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden binnen de gezondheidszorg.

Want waar we na de tweede wereldoorlog aandacht vroegen voor het verpleegkundige beroep, hebben we het afgelopen jaar meer dan ooit ervaren hoe belangrijk het werk van de mensen in de zorg is.

Verpleegkundigen

Als ik op een vacaturepagina kijk naar de functieomschrijving van een Verpleegkundige komt het volgende naar boven:

“Een verpleegkundige is iemand die verpleegkundige zorg verschaft aan de patiënt. Tot deze zorg behoren onder andere persoonlijke verzorging, verpleegtechnische handelingen en begeleidende taken”.

Naar mijn idee een statische definitie van het beroep Verpleegkundige. Wat in deze definitie niet is opgenomen is de passie die verpleegkundige hebben voor de zorg van hun cliënten.

Binnen mijn project als Beleidsmedewerker bij gehandicaptenzorg organisatie Amerpoort, kijk ik vol bewondering naar de flexibiliteit van de mensen in de dagelijkse zorg en bijvoorbeeld de verpleegkundigen van het gezondheidscentrum van Amerpoort en Sherpa. Daarom sta ik vandaag, op de Dag van de Verpleging graag stil bij de waardevolle bijdrage die zij leveren aan de Gezondheidszorg.

Coronavaccinaties als voorbeeld

Een militaire operatie waarbij veel van medewerkers en cliënten gevraagd wordt. Zo kregen wij op een donderdagmiddag om 16.00 uur te horen dat we vaccins kregen die over waren bij een andere zorgorganisatie. Kleine kanttekening: de vaccins moesten de volgende dag vóór 22.00 uur “in een arm zitten”! Via Teams werden de betrokkenen benaderd en binnen een overleg van één uur werd alles afgestemd: Huisartsen, Begeleiders, Verpleegkundigen, Gedragsdeskundigen, Managers, en nu vergeet ik er vast nog een paar…

Niemand vroeg zich af “moeten we dit wel doen? redden we dit wel?”

Nee. De volgende dag kregen de eerste patiënten van Amerpoort een vaccinatie. De eerste stap terug naar “normaal” werd gezet, in de vorm van een vaccinatie, uit de handen van de verpleegkundige van ons gezondheidscentrum. Mooi om hier als Trainee van HighSelect een bijdrage aan te mogen leveren.

/ Lisa van Burgsteden

MSc Bestuurskunde

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.

Heb je interesse in meer succesverhalen van onze Trainees? Bekijk ook deze blogs: blog Rosa, blog Myrthe , blog Laura of blog Esther.

“Naast je reguliere werkzaamheden op een project zorgen de extra Traineeship activiteiten voor een leuke en interessante mix.”

“Naast je reguliere werkzaamheden op een project zorgen de extra Traineeship activiteiten voor een leuke en interessante mix.”

Lees hele bericht >
“Bij de projecten van High Select houd ik mij bezig met Kwaliteit en Beleid.”

“Bij de projecten van High Select houd ik mij bezig met Kwaliteit en Beleid.”

Lees hele bericht >
“Bij High Select krijg ik de kans mezelf te ontwikkelen door middel van Trainingen, workshops en begeleiding.”

“Bij High Select krijg ik de kans mezelf te ontwikkelen door middel van Trainingen, workshops en begeleiding.”

Lees hele bericht >
“Het Traineeship bij High Select is een mooi begin van het werkende leven!”

“Het Traineeship bij High Select is een mooi begin van het werkende leven!”

Lees hele bericht >
Dag van de Verpleging

Dag van de Verpleging

Lees hele bericht >
“Mijn interesse voor het Traineeship werd gewekt door de vele mogelijkheden die High Select biedt en organisaties met wie zij samenwerken.”

“Mijn interesse voor het Traineeship werd gewekt door de vele mogelijkheden die High Select biedt en organisaties met wie zij samenwerken.”

Lees hele bericht >
Hallo Traineeship, wij zijn Het Origineel

Hallo Traineeship, wij zijn Het Origineel

Traineeship, Trainee, Young Professional, Talent, Ontwikkelprogramma......het origineel.
Lees hele bericht >
Grietzen Broersma over zijn project in de zorg

Grietzen Broersma over zijn project in de zorg

Lees hele bericht >
Het High Select Traineeship, wat voor projecten doe je dan?

Het High Select Traineeship, wat voor projecten doe je dan?

Een Traineeship is tegenwoordig een mooie start van je carrière. Je ziet dat er steeds meer Traineeships beschikbaar zijn gekomen. Wat voor projecten voer je nu zoals uit bij High Select?
Lees hele bericht >
Susan Hekman over hét Traineeship in de sector Zorg en Welzijn

Susan Hekman over hét Traineeship in de sector Zorg en Welzijn

Lees hele bericht >
Mees Zegveld: Projectmedewerker bij Rudolf Steiner Zorg

Mees Zegveld: Projectmedewerker bij Rudolf Steiner Zorg

Lees hele bericht >
Week van de psychiatrie

Week van de psychiatrie

Lees hele bericht >
“Het Traineeship van High Select en de verhalen van Trainees maakten me enthousiast!”

“Het Traineeship van High Select en de verhalen van Trainees maakten me enthousiast!”

Lees hele bericht >
“Het talentontwikkelingsprogramma van Myrthe bij High Select.”

“Het talentontwikkelingsprogramma van Myrthe bij High Select.”

Lees hele bericht >
“De ontwikkelactiviteiten maken het Traineeship van High Select voor mij compleet en kan ik in die twee jaar ook echt het maximale uit mezelf halen.”

“De ontwikkelactiviteiten maken het Traineeship van High Select voor mij compleet en kan ik in die twee jaar ook echt het maximale uit mezelf halen.”

 “De ontwikkelactiviteiten maken het Traineeship van High Select voor mij compleet en kan ik in die twee jaar ook echt het maximale uit mezelf halen.”
Lees hele bericht >
“Ik heb veel geleerd tijdens het Traineeship, en kijk uit naar de uitdagingen die me nog te wachten staan.”

“Ik heb veel geleerd tijdens het Traineeship, en kijk uit naar de uitdagingen die me nog te wachten staan.”

Lees hele bericht >
“Ik was direct enthousiast toen ik las over het Traineeship van High Select: dat was precies wat ik zocht!”

“Ik was direct enthousiast toen ik las over het Traineeship van High Select: dat was precies wat ik zocht!”

Lees hele bericht >
“Het Traineeship van High Select is vanwege mijn brede interesse in de zorg voor mij de ideale start”

“Het Traineeship van High Select is vanwege mijn brede interesse in de zorg voor mij de ideale start”

Lees hele bericht >
“De beste, diepgaande start van je carrière bij High Select

“De beste, diepgaande start van je carrière bij High Select

Kim: “Daarom is het Traineeship bij High Select perfect voor mij. In twee jaar tijd, rond kunnen neuzen binnen verschillende organisaties, zoeken en ervaren wat bij je past. Daarnaast begeleid, opgeleid en gecoacht worden, samen met je mede-trainees. Een betere en bredere start had ik mij niet voor kunnen stellen!”
Lees hele bericht >
Na twee jaar Traineeship!

Na twee jaar Traineeship!

Esmé van Herpen: “Nauw contact met mensen in combinatie met het kunnen bijdragen aan het welzijn van anderen is wat mij energie geeft”
Lees hele bericht >