Jitske ThuisBegeleiding tijdens het Traineeship; een grote meerwaarde

Voor iedere starter is de zoektocht naar een baan anders. De één weet al jaren wat hij of zij precies wil, een ander vindt het lastiger zich te oriënteren. Voor mij gold dit laatste. Ik wilde graag ergens werken waar ik iets voor een ander kan betekenen, ik wil iets kunnen bijdragen aan de samenleving. Ik zocht iets waar ik mijzelf verder kan ontwikkelen en tegelijk kan ontdekken welke mogelijkheden er zijn in het werkveld. In mijn zoektocht naar een leuke eerste baan kwam ik High Select tegen. Ik kon al mijn wensen afvinken en ging in gesprek om te bepalen of dit iets voor mij was.

Jij maakt de keuzes voor jouw ontwikkeling

Nu ik al weer zes maanden het Traineeship bij High Select doe, blik ik terug met een positieve gedachten en ben ik blij met mijn keuze. Een grote meerwaarde vind ik de nadruk op je eigen Ontwikkeling en de ondersteuning die daarin geboden wordt. De eindbestemming van het Traineeship ligt vast. Je doet in twee jaar tijd een aantal projecten in de sector Zorg en Welzijn, er zijn een aantal vaste Trainingen om te volgen, en er worden interessante workshops aangeboden. In die twee jaar tijd zijn er een aantal tussenstops die je zelf kunt bepalen: er worden keuzetrainingen gegeven, je kunt eigen invulling geven aan de Intervisie, ook de intensiviteit en waarop jij begeleiding wil bepaal jezelf.

Aandacht voor jouw Ontwikkeling door begeleiding vanuit meerdere hoeken

Ik vond het ontzettend spannend om als starter aan de slag te gaan. Ik had geen idee wat ik kon verwachten. Juist daarom vind ik de begeleiding van de Traineebegeleider, maar ook de Opdrachtgever die rekening houdt met jouw ervaring ontzettend prettig.

Samen met mijn intervisiegroep, allemaal Trainees, bespreken we waar mijn onzekerheden liggen en helpen we elkaar. Daarnaast heb je tijd met een externe Coach die bij allerlei zaken kan helpen, wederom hoe je dat invult is aan jezelf. Ik heb hier bewust nog even mee gewacht tot ik zeker wist hoe ik die tijd wilde gaan invullen. Nu ik wat langer aan het werk ben, merk ik waar voor mij ontwikkelmogelijkheden liggen en ga ik met mijn Coach in gesprek om hier aan te werken.

Gerichte handvatten om aan de slag te gaan

Tijdens mijn tweewekelijkse gesprekken met mijn Traineebegeleider kan ik makkelijk en snel bespreken waar ik tegen aan loop binnen mijn project. In zulke gesprekken is het fijn dat er met je wordt mee gedacht, doordat er bepaalde vragen worden gesteld zodat je net even anders tegen de uitdagingen aankijkt. Zo kun je gericht aan de slag met hetgeen dat je in de weg staat. Dit zorgt ervoor dat je je weer kunt focussen op de inhoudelijke werkzaamheden en je bijdragen aan de samenleving.

/ Jitske Thuis

MSc Communicatiewetenschappen
BSc Logopedie

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.

Heb je interesse in meer succesverhalen van onze Trainees?

Bekijk ook deze blogs: Kimberly over wet -en regelgeving en contractering in de zorg, Thomas Scheepers over Het High Select Traineeship en Ontwikkeling of Het Traineeship in de Zorg: Natalie over haar eerste project

Begeleiding tijdens het High Select Traineeship

Begeleiding tijdens het High Select Traineeship

Lees hele bericht >
Samenwerkingspartners in de zorg: de hogesnelheidslijn

Samenwerkingspartners in de zorg: de hogesnelheidslijn

Lees hele bericht >
Traineeship in de sector Zorg en Welzijn: Toekomstbestendige zorg

Traineeship in de sector Zorg en Welzijn: Toekomstbestendige zorg

Lees hele bericht >
Traineeship in de zorg – Idske over personeelsschaarste in de zorg

Traineeship in de zorg – Idske over personeelsschaarste in de zorg

Lees hele bericht >
Het Traineeship in de Zorg: Natalie over haar eerste project

Het Traineeship in de Zorg: Natalie over haar eerste project

Lees hele bericht >
Veranderen in de zorg; wat is mijn impact?

Veranderen in de zorg; wat is mijn impact?

Lees hele bericht >
Gezond Werken in de Zorg

Gezond Werken in de Zorg

Lees hele bericht >
Een kick-start op de arbeidsmarkt: Het High Select Traineeship

Een kick-start op de arbeidsmarkt: Het High Select Traineeship

Lees hele bericht >
“Van het maken van een magazine tot het managen van COVID-19: bij High Select kan het”

“Van het maken van een magazine tot het managen van COVID-19: bij High Select kan het”

Lees hele bericht >
Het Jaarcongres Zelforganisatie

Het Jaarcongres Zelforganisatie

Lees hele bericht >
Dag van de Verpleging

Dag van de Verpleging

Lees hele bericht >
Beleidsmedewerker Sociaal Domein: 1 jaar verder!

Beleidsmedewerker Sociaal Domein: 1 jaar verder!

Lees hele bericht >
Trainingsweekenden & projecten – het High Select Traineeship

Trainingsweekenden & projecten – het High Select Traineeship

Lees hele bericht >
Het High Select Traineeship en Ontwikkeling

Het High Select Traineeship en Ontwikkeling

Lees hele bericht >
Rosalie over haar projecten in de zorg

Rosalie over haar projecten in de zorg

Lees hele bericht >
Iris Caron over haar eerste project in de zorg

Iris Caron over haar eerste project in de zorg

Lees hele bericht >
Het sociaal domein: Liz over haar eerste project

Het sociaal domein: Liz over haar eerste project

Lees hele bericht >
Luuks afgelopen 2 jaar als Beleidsmedewerker in de Zorg

Luuks afgelopen 2 jaar als Beleidsmedewerker in de Zorg

Lees hele bericht >
Projectleider bij High Select: Denise deelt haar ervaring

Projectleider bij High Select: Denise deelt haar ervaring

Lees hele bericht >
Wet- en regelgeving en contractering in de zorg

Wet- en regelgeving en contractering in de zorg

Lees hele bericht >