Insula Dei Huize Kohlmann – een locatie om nooit te vergeten!

Geheel onbekend met een woonzorgcentrum was ik niet, de verhalen aan de keukentafel van mijn moeder en zusje hadden me al enigszins voorbereid. Mijn eerste indruk toen ik het landgoed van Insula Dei op kwam rijden was: WAUW mag ik hier gaan werken?! Een prachtig stukje natuur dichtbij de binnenstad van Arnhem. In de binnenstad bevindt zich de andere locatie Huize Kohlmann, erg gunstig als je gebruik wilt maken van het winkelcentrum.

Insula Dei Huize Kohlmann is een klein, overzichtelijk en dynamisch woonzorgcentrum. De kleinschaligheid maakte dat ik veel mee kreeg van het doen en laten van een woonzorgcentrum. Maar werken met ouderen vraagt toch andere kwaliteiten en meer geduld dan ik voorheen gewend was. Voor mijzelf heb ik geleerd goed voorbereid en gestructureerd aan een project te beginnen, waardoor ik daadwerkelijk een beetje ‘blauw’ ben geworden. En als extra skill heb ik zelfs leren vloggen!

Ik was bezig om de kwaliteit en veiligheid van de zorg voldoende systematisch te bewaken, te beheersen en waar nodig te verbeteren. Concreet betekende dat het opzetten en coördineren van het interne auditteam. Hierbij heb ik eerst een team van 12 medewerkers geworven, vervolgens zijn wij samen getraind, waarna wij ieder kwartaal intern een audit hebben uitgevoerd. Een erg uitdagende opdracht, samen met een heel leuk en enthousiast team! Ook heb ik mij bezig gehouden met het updaten van het kwaliteitshandboek, het herzien van het kwaliteitsmanagementsysteem en het analyseren en schrijven van kwartaalrapportages.

Al snel kwam ik erachter dat het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg mij ging helpen om mijn rol als Kwaliteitscoördinator in te vullen. Dit kwaliteitskader gaf mij de richtlijnen die ik nodig had om mijn project in goede banen te leiden. Ook heb ik veel gehad aan de coaching van de Bestuurssecretaris, zij wist mij iedere keer opnieuw uit te dagen en waar nodig bij te sturen. Vooral bij het schrijven van korte en heldere mailtjes.

Verder heb ik veel inhoudelijke kennis opgedaan over de ouderenzorg. Deze kennis is mij onder andere bijgebracht door de Kwaliteitsverpleegkundigen waar ik nauw mee samen werkte. Het gebruik van een Elektronisch Cliënten Dossier en hoe te rapporteren is mij niet meer onbekend!

Daarnaast heb ik van dichtbij mogen meemaken hoe de Raad van Bestuur snel schakelt in tijden van crisis. Dankzij haar daadkrachtige optreden wist het woonzorgcentrum tot op heden de corona buiten de deur te houden! Er is enorm veel gebeurd in de afgelopen 9 maanden, het was een soort bevalling, aldus de Raad van Bestuur 😉.

Ik voelde mij onderdeel en enorm welkom! Insula Dei Huize Kohlmann nogmaals bedankt voor de leerzame tijd en succes in de toekomst!

/ Kim Borghuis

Kim Borghuis (27) heeft de Bachelor Gezondheidswetenschappen en de Master Health Education and Promotion afgerond aan de Universiteit van Maastricht. Kim is Trainee bij High Select en heeft reeds haar tweede High Select Project op het gebied van kwaliteitsmanagement afgerond bij Insula Dei Huize Kohlmann. Haar eerste Project op het gebied van beleid voerde Kim uit bij Lister.