Valerie van Dongen
Valerie van Dongen
  • MA Neurolinguïstiek
    BSc Engelse Taal & Cultuur
    BA Logopedie

  • Geboren in 1996

  • Woont in Zwolle

Valerie is toegankelijk, enthousiast, gemotiveerd en flexibel.

Valerie heeft de Master Neurolinguïstiek behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Bachelor Engelse Taal & Cultuur behaald aan de Universiteit van Amsterdam.

Na de Bachelor in Engelse Taal en Cultuur heeft Valerie gekozen verder te studeren in de richting Taalwetenschap. Tijdens de Master Neurolinguïstiek heeft zij haar behandelbevoegdheid logopedie behaald, zodat ze niet alleen mag nadenken over taal(stoornissen) maar deze kennis ook direct mag toepassen om mensen te helpen.

Na deze studies is zij in de (volwassenen)zorg terecht gekomen en onderzoek en behandelt ze mensen met hersenletsel in zowel het ziekenhuis als in de verpleeghuissetting op het gebied van spraak-, taal- en adem- en slikproblemen. Door o.a. haar werk in de eerste lijn komt ze vaak bij mensen thuis en merkt ze hoe complex het zorgstelsel voor de patiënt kan zijn. Dit heeft haar interesse gewerkt en maakt dat zij zich wil inzetten om bij te dragen aan het verbeteren en ontwikkelen van diverse processen in de gezondheidszorg. Haar drijfveer is hierbij de wil om het goed te doen voor de mensen om haar heen. Dit valt bijvoorbeeld ook terug te zien aan de tijd dat ze vrijwilliger was voor het Maatjesproject Dementie en wekelijks een dame met dementie gezelschap hield. Daarnaast heeft zij zich twee jaar ingezet voor een jongen met autisme door hem te ondersteunen in het volgen van thuisonderwijs in de vakken Nederlands en Engels.

Het Traineeship van High Select geeft Valerie enerzijds de mogelijkheid om ervaring op te doen op management- en beleidsniveau bij verschillende zorginstellingen en anderzijds de mogelijkheid om haarzelf te ontwikkelen en daardoor kwaliteit te leveren aan de sector Zorg & Welzijn; in haar ogen een perfecte combinatie!

Na mijn Master Neurolinguïstiek, die ik tegelijk met de Bachelor logopedie volgde, ben ik aan de slag gegaan als logopedist. Ik heb een paar maanden in een eerstelijnspraktijk gewerkt, waarna ik ben gaan werken in het ziekenhuis en een zorginstelling. Vol enthousiasme begon ik aan mijn carrière als logopedist, maar tijdens deze werkzaamheden kwam ik erachter dat ik meer wilde betekenen voor de mensen die ik zag in plaats van alleen het directe patiëntencontact. Hier ontstond mijn interesse om meer te leren over de zorg- en welzijnssector op het gebied van management- en beleid.

Met dit in mijn achterhoofd kwam ik al vrij snel bij High Select terecht. Een tweejarig Traineeship waarbij ik fulltime kan werken én leren samen met andere young professionals sprak mij gelijk aan. De komende twee jaar verwacht ik dan ook veel te leren over de verschillende kanten van de zorg- en welzijnssector. Doordat ik meerdere projecten ga uitvoeren kan ik ervaring opdoen in diverse gebieden van deze mooie sector. Op deze manier ga ik erachter komen waar mijn interesses liggen en waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

Het intensieve ontwikkelprogramma dat ik daarnaast volg biedt mij de kans om mij optimaal te ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Wat ik zo leuk vind aan het Traineeship is dat ik naast connecties opdoen in het werkveld, ook mijn sociale netwerk uit kan breiden doormiddel van mijn intervisiegroepje, de Trainingsweekenden en de maandelijkse Workshops. Kortom, High Select biedt ruimte voor veel gezelligheid en plezier naast hard werken en leren. Een super combinatie!

Valerie heeft nog geen projecten afgerond.

Huidig project: Beleidsadviseur bij Nederlandse Verenging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF)

Als beleidsadviseur houdt Valerie zich bezig met het behartigen van de belangen van de logopedisten in Nederland, met name op het gebied van kennis en productontwikkeling. Valerie levert een bijdrage aan het ontwikkelen, implementeren en evalueren van kwaliteitsinstrumenten en richtlijnen waarvoor zij deelneemt aan verschillende stuurgroepen. Daarnaast ondersteunt Valerie leden van de NVLF door het beantwoorden van vragen rondom kwaliteitskringen en draagt zij bijvoorbeeld bij aan de organisatie van scholingsdagen voor kwaliteitskringbegeleiders. Naast deze werkzaamheden werkt Valerie samen met onderzoekers van het Radboudumc in de ontwikkeling van een position statement ten behoeve van de positie van logopedisten die werken met patiënten met een tracheacanule.