Troy Koster
Troy Koster
  • MA Linguistics, specialization Language and Communication Coaching
    BA English Language and Culture

  • Geboren in 1994

  • Woont in Nijmegen

Troy heeft zichzelf nog niet omschreven

Troy staat op het punt zijn Master Taalwetenschappen, met de specialisatie Taal en Communicatie Coaching, af te ronden. Hij is daarom druk bezig met de vraag: wat wil ik hierna? Een specifiek antwoord blijft hij zichzelf schuldig, maar na duizenden uren op de werkvloer van het RadboudUMC weet hij dat ziekenhuiszorg hem eindeloos inspireert. Met name vraagstukken rond communicatie, innovatie, inclusiviteit en duurzaamheid kunnen boeien hem.

Gedurende Troy’s werkperiode bij het RadboudUMC bleek dat zijn persoonlijkheid -geduldig en altijd goed gemutst-, en professionele kenmerken-open en begripvol- passend zijn bij de (ziekenhuis)zorgcultuur. Een cultuur die een broedplaats biedt voor innovatie en verandering, maar ook kan blijven hangen door vastgeroeste systematiek en bureaucratie. Troy probeert daarom te ondersteunen bij het creëren van een open werkklimaat, waarin mensen hun zorgen en dromen durven delen. Hij luistert met begrip en geduld naar verschillende partijen en zorgt voor een eerlijke, inhoudelijke terugkoppeling. Op die manier helpt hij met het verbeteren van de werkprocessen, de communicatie, en de algehele sfeer op de werkvloer.

Naast communicatie en ‘werkvloerervaring’ heeft Troy ook al kunnen proeven aan toekomstige, futuristische innovatie en ontwikkeling voor de zorg, bij zijn stage voor het Centrum voor Taal en Spraak Technologie. De ontbrekende puzzelstukjes om succesvol te kunnen worden binnen het management- en beleidskader van de zorg zijn dus kennis en ervaring op bedrijfskundig niveau. Het Traineeship bij High Select, gecombineerd met Troy’s motivatie, leergierigheid en gezond opportunisme, zal ervoor zorgen dat hij zijn drive om kan zetten tot het leveren van constructieve bijdragen aan de sector Zorg en Welzijn.

High Select vinden was niet heel moeilijk. Er zijn niet veel Traineeship-aanbieders die zich richten op zorg, dus volgens mij was het zo eenvoudig als ‘zorg’ invullen als een van de sectoren waarin ik geïnteresseerd ben, en ta-da, Indeed (o.i.d.) raadde me High Select aan. Vervolgens ben ik op onderzoek uitgegaan: wat is het voor bedrijf; wat hebben ze al gedaan; wat willen ze nog doen. Dit vond ik in eerste instantie een beetje vaag. De termen ‘project’, ‘beleid’ en ‘waarde’ kwam ik overal tegen, maar concrete voorbeelden en resultaten waren wat moeilijker te vinden. Na het sollicitatiegesprek op het kantoor van High Select werd dit echter een stuk duidelijker. Voor mijn gesprek dronk ik wat met de trainees die aanwezig waren, en zij vertelde mij meer details over wat ze deden op een dag, voor welke organisatie, en hoe ze het Traineeship beleefden. Ik leerde veel over de organisatie, en voelde me welkom en gehoord.

Mijn verwachting bij het Traineeship is gedurende de tijd wel veranderd. Ik dacht vooraf dat ik alleen maar volledig nieuwe dingen zou moeten gaan leren. Ik heb een achtergrond in Taalwetenschappen, en niet in Bedrijfskunde of een gezondheids-gerelateerde richting, dus ik had het gevoel dat het me aan ontzettend veel kennis ontbrak. Dat is zeker ook zo, maar ik merk ook dat ik bepaalde vereiste kennis al wel heb, en het nu specifiek leer inzetten ter analyse, verbetering en verandering van mijn eigen professionele houding, en ten behoeve van mijn opdracht en opdrachtgever. Dat geeft me zelfvertrouwen, en nog meer drive om de ontwikkelmogelijkheden die High Select en de opdrachtgevers bieden met beide handen aan te grijpen, en mijn leerproces de komende twee jaar zo effectief mogelijk te maken.

Wat ik in dit leerproces hoop te ontwikkelen zijn hoofdzakelijk globale vaardigheden. Ik ben nog niet zo lang begonnen, dus het ontbreekt nog een beetje aan specificiteit, maar mijn kennis op gebieden als plannen, samenwerken, en effectief evalueren ten behoeve van een opdracht of opdrachtgever zijn al merkbaar verbeterd in de eerste paar weken. Verder hoop ik een zeer brede variatie aan kennis op te doen; kennis over management en beleid in de zorg, maar ook over financiële zaken, innovatie en het toekomstperspectief van zorgdragend Nederland. We zullen na twee jaar zien of dit een beetje is gelukt.

Troy heeft nog geen projecten afgerond.

Huidig project: Beleidsadviseur bij ZorgSpectrum

– een aflevering van het magazine mee helpen maken -(interviews, schrijven, redactie);
– de nieuwe website vormgeven en hiervoor teksten schrijven;
– communicatieondersteuning voor diverse ontwikkelprojecten;
– via een nieuw programma filmpjes maken t.b.v. arbeidsmarkt communicatie;
– ambassadeurs werven en instrueren;