Thomas Scheepers
Thomas Scheepers
  • MSc Global Health

    MSc Healthcare Policy

    BSc Biomedische Wetenschappen

  • Geboren in 1993

  • Woont in Nieuwegein

Thomas is Enthousiast, flexibel, ambitieus en kan complexiteit eenvoudig uitleggen.

Thomas heeft de dubbele Masters Global Health en Healthcare Policy en Bachelor Biomedische Wetenschappen behaald aan de universiteit van Maastricht.

Tijdens het afronden van beide Masters heeft Thomas zich breed georiënteerd binnen de Zorg & Welzijn. In 2016 heeft hij op Sint Eustatius in samenwerking met de lokale overheid onderzoek en een vector control van Aedes aegypti gedaan. Thomas bracht broedplaatsen in kaart, behandelde deze en gaf voorlichting aan burgers. Ook heeft hij in opdracht van Manipal University India binnen een multidisciplinair teamverband samengewerkt aan een project om de lokale publieke diabetes gezondheidsproblematiek in kaart te brengen. Dit is tijdens een symposium gepresenteerd. Binnen de Nederlandse grenzen heeft Thomas een analyse uitgevoerd van de competitieve en financiële situatie van Mondriaans Kinderen en Jeugdigen instelling omdat ze moesten gaan herstructureren.

Thomas heeft een literatuuronderzoek gedaan naar interventies die oudere mensen in staat stelt om onafhankelijk thuis te blijven wonen tijdens zijn scriptie voor de Master Healtcare Policy, Innovation and Management. Zijn scriptie voor de studie Global Health heeft Thomas geschreven in opdracht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Onder begeleiding van Marieta Braks heeft Thomas een kwalitatief onderzoek gedaan naar de bereidwilligheid van inwoners om te participeren in het bestrijden van de tijgermug. Dit onderzoek was onderdeel van het project “IDEE” van het RIVM.

Tijdens zijn Bachelor heeft Thomas ondersteuning geboden als student assistent bij een onderzoek binnen het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Hij onderzocht het verschil in kwaliteit tussen het inzetten van een gehoorapparaat, gehoorimplantaat of het inzetten van een combinatie van beiden bij ouderen met gehoorproblemen. Thomas analyseerde kwalitatieve data en heeft geassisteerd bij de gehoortesten van patiënten van het Academisch Ziekenhuis.

Ik heb altijd al een groot interesse gehad in menselijke gezondheid en zaken die hieraan verbonden zijn. Mijzelf blijven willen ontwikkelen door middel van nieuwe kennis of vaardigheden te ontwikkelen ging hand in hand met mijn wetenschappelijke studies die gespecialiseerd zijn in Gezondheid en Zorg &
Welzijn. Gedurende de afgelopen jaren heb ik met veel plezier een Bachelor in ‘Biomedische Wetenschappen’, een Master in ‘Healthcare Policy, Innovation and Management’, en een Master in ‘Global Health’ behaald aan de Universiteit Maastricht. Deze studies hebben elke keer bevestigd dat menselijke Gezondheid en de complexiteit die hierbij komt kijken een domein is waar ik mijzelf voor wil
blijven inzetten en ontwikkelen.

Mijn hoofdinteresse ligt voornamelijk bij onderwerpen gerelateerd aan infectieziektes zoals vectorovergedragen ziekten (Vector-Borne Diseases). Echter, ben ik iemand die erg veel verschillende onderwerpen interessant vindt. Het belangrijkste kernpunt voor mij is dat het werk dat ik uitvoer een positieve invloed heeft op het welzijn en Gezondheid van anderen. Door mijn empathische karakteristiek haal ik energie en motivatie uit het verbeteren van levens.

Na het succesvol afronden van mijn Master Thesis Project bij het RIVM was het tijd voor een nieuwe uitdaging en het zetten van mijn vervolgstap: solliciteren naar een passende functie die aansluit bij mijn ambities. Tijdens dit proces kwam ik uit bij het Traineeship van High Select. Dit sprak mij erg aan doordat
er veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling en je veel ervaring kan opdoen bij verschillende Projecten. Hierdoor kan ik ontdekken welke functies het meest met mij resoneren zodat ik nog beter in staat ben om een succesvolle carrière te ontwikkelen.

Op dit moment sta ik in de startblokken en ik ga begin mei beginnen met mijn eerste Project bij ONS Welzijn in Uden als Ondersteuning informatieanalist voor 6 maanden. Ik heb erg veel zin om te starten met dit project en om het maximale uit mezelf te gaan halen de komende 2 jaar.

Project 1: Projectmedewerker bij Ons Welzijn

Ons Welzijn is een Zorg & Welzijn organisatie die gevestigd is in Uden en Oss. Deze organisatie is actief in meerdere gemeenten waaronder Bernheze, Boekel, Landerd, Meierijstad, Oss en Uden.
OsnWelzijn is er voor mensen van alle leeftijden met een vraag of probleem die zij niet alleen kunnen oplossen. In samenwerking zoeken ze naar een oplossing op het gebied van wonen, meedoen, financiën, Zorg, Welzijn en opvoeden en opgroeien. Maar ook met plannen om iets te leren of voor een ander of de buurt te doen.

Thomas was o.a. verantwoordelijk voor:

–   De organisatie helpen als Informatieanalist door eerst het inventariseren van de bestaande en verwachte subsidieovereenkomsten met de gemeenten (welke gerapporteerde resultaten worden er verwacht vanuit de gemeenten);
–  Het inventariseren van de beschikbare informatie en rapportages binnen ONS Welzijn;
–  Inventariseren en verkennen van de informatiebehoeftes binnen ONS Welzijn;
–  Inventariseren van de beschikbare informatie binnen de gebruikte systemen van ONS Welzijn (Regicare, primair proces | Exact, financieel | Raet/Youforce, personeel);
–  Meedenken en helpen met het inrichtingsontwerp van de stuur- en verantwoordingsinformatie;
–  Indien de planning het toelaat, meedenken en meehelpen met het inrichtingsontwerp en inrichten van de BI tool die vanuit hun nieuwe Datalake ingezet zal worden om hun data processen te stroomlijnen en gebruiksvriendelijker te maken.

Huidig project: Projectmedewerker bij Vilente

Later hier meer over.