Sterre Otten
Sterre Otten
  • MSc Health Care Management
    BSc European Public Health

  • Geboren in 1997

  • Woont in Rotterdam

Sterre is betrouwbaar, empathisch, enthousiast en analytisch sterk.

Sterre heeft de Master Health Care Management afgerond aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Bachelor European Public Health afgerond aan Maastricht University.

Sterre is tijdens haar bachelor breed geschoold in verschillende onderwerpen zoals infectieziektes, chronische ziektes, Europese zorgsystemen en EU-beleidsvorming. Ze heeft tijdens haar Bachelor stagegelopen bij de meldkamer Ambulancezorg in Kopenhagen. Hier heeft Sterre met haar scriptieonderzoek geholpen met het optimaliseren van het medische dispatschsysteem. Ze heeft het effect van het gebruik van een bepaalde dispatch categorie, “onduidelijk probleem”, onderzocht. Haar onderzoek gaf aan dat het gebruik van deze dispatch categorie negatieve gevolgen kan hebben op patiëntresultaten evenals het efficiënte gebruik van de middelen van de medische hulpdiensten. Haar onderzoek werd goed ontvangen en is momenteel in het proces om gepubliceerd te worden bij The Scandinavian Journal Of Trauma, Resuscitation and Emergency Medicine.

Tijdens haar Master heeft Sterre gewerkt als studieadviseur-assistente. Hier heeft ze op verschillende manieren bijgedragen om de studie ervaring van studenten zo prettig mogelijk te maken, in het bijzonder tijdens de COVID-19 tijden. Ze heeft onder andere booklets geschreven over studievaardigheden, mentale gezondheid en studeren met verschillende aandoeningen.

Tijdens haar Master: Health Care Management heeft Sterre kwantitatief onderzoek gedaan over het effect van social distancing tijdens COVID-19 op eenzaamheid in jongvolwassen, met emotie regulatie als een potentiële moderator. Gedurende haar Master heeft ze inzicht gekregen in de organisatorische kant van de gezondheidszorg. Hier heeft ze onder andere kennis opgebouwd over patiëntgerichte zorg en over het effect van management van medewerkers op de zorgverlening en het functioneren van zorgorganisaties. Ze heeft geleerd over de moeilijkheden rondom kwaliteit en veiligheid in de zorg, en hoe deze het beste kunnen worden aangepakt. Ook heeft ze inzicht gekregen over het begrijpen en omgaan met bestuurlijke en strategische vraagstukken in zorgorganisaties. Ze heeft door deze diverse thema’s een breed beeld gekregen over de verschillende aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij het  management van zorgorganisaties.

Van jongs af aan was de Zorg helemaal mijn ding en wist ik dat ik uiteindelijk hier terecht zou willen komen. Wat mij altijd zo aansprak aan het werken in de Zorg was dat ik hierdoor echt een maatschappelijke bijdrage zou kunnen leveren. Echter wilde ik dit niet doen als arts, maar lag mijn interesse meer bij de publieke gezondheidzorg. Daarom heb ik gekozen voor de Bachelor European Public Health in Maastricht. Daarna wilde ik ook een kijkje nemen in de management kant van de Zorg, waardoor de master Health Care Management een goede toevoeging was.

Echter wist ik tijdens mijn Master nog steeds niet precies welke kant op wilde. Gelukkig kwam High Select op mijn pad! Toen ik High Select tegenkwam dacht ik, dit is de ideale manier om verschillende aspecten van de Zorg mee te maken, om op die manier erachter te komen wat het beste bij mij past. Daarnaast sprak het ontwikkelprogramma mij erg aan. Ik schreef een motivatiebrief, al snel mocht ik op gesprek komen bij High Select, en dezelfde week hoorde ik dat ik aan was genomen als Kandidaat.

Ik ben ervan overtuigd dat ik de komende twee jaar veel ga leren. Niet alleen ga ik ontdekken in welke functies en organisaties in de zorg ik me het meest thuis voel, maar ook ga ik door de diverse Trainingen, Workshops en Coaching sessies werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging en ga er de komende twee jaar alles uit mijn Traineeship halen!

Sterre heeft nog geen projecten afgerond.

Huidig project: Projectmedewerker bij IP & ABR Zorgnetwerk Zuidwest-Nederland

Momenteel is Sterre bezig met twee opdrachten. Ze is werkzaam bij het Zorgnetwerk voor Infectiepreventie en tegen Antibioticaresistentie voor Zuidwest-Nederland (IP & ABR zorgnetwerk ZWN) en het Regionaal Zorgnetwerk Antibioticaresistente Utrecht (RZN ABR Utrecht). Beiden organisaties hebben als doel om regionaal antibioticaresistentie te voorkomen en verspreiding te bestrijden. Sterre is bij het IP & ABR zorgnetwerk ZWN junior consultant en voornamelijk bezig met twee projecten. Voor deze projecten doet ze de werving en accountmanagement van de deelnemende organisaties, zorgt ze voor de ondersteuning en organisatie van vergaderingen, en ondersteunt ze de implementatie van de programma’s. Ook helpt ze op ad hoc basis mee met andere gevraagde werkzaamheden. Bij het RZN ABR Utrecht werkt Sterre als projectmedewerker voor een project in de thuiszorg. Voor dit project zet zij de ideeën om in een projectplan, en aan de hand van dit projectplan, implementeert ze het project.