Pascale Ooms
Pascale Ooms
  • MSc Health Care Management
    BSc Farmacie

  • Geboren in 1992

  • Woont in Utrecht

Pascale is te omschrijven als een open persoon, flexibel, competitief en behulpzaam.

Pascale heeft de Bachelor Farmacie behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vervolgens heeft Pascale de Pre-master Gezondheidswetenschappen en Master Health Care Management afgerond aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Pascale heeft voor haar Bachelorscriptie een kosteneffectiviteit studie gedaan voor ASC Academics, waarin de kosteneffectiviteit van een massa-vaccinatie campagne voor de mazelen in India werd uitgevoerd en beoordeeld. Voor haar Masterscriptie heeft Pascale een kwantitatief onderzoek gedaan, waarin er onder zorgmedewerkers van verpleeghuizen werd gekeken of psychologische onthechting de relatie tussen emotionele belasting en burn-out kan modereren.

Pascale heeft naast haar studie diverse functies in verschillende commissies en besturen bekleed, waarin zij projectmatig diverse activiteiten heeft georganiseerd.  Daarnaast heeft ze tijdens haar studie gewerkt als Projectleider in de horeca bij Mise en Place. Pascale gaf daar, naast het leiden van groepen medewerkers op de werkvloer, trainingen en was verantwoordelijk voor het selectieproces in Groningen.

Tijdens de eerste COVID-19 golf heeft Pascale gewerkte als apothekersassistente in de klinische apotheek van het Jeroen Bosch Ziekenhuis om het verwachte ziekteverzuim van het vaste personeel op te vangen. Pascale heeft daar gedurende haar Pre-master en Master met veel plezier gewerkt en heeft, door de combinatie studie en werk, ervaring in het herkennen en toepassen van wetenschappelijke theorieën in de praktijk.

Al vanaf jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de gezondheidszorg en het welzijn van de mens. Het begon met anatomische boeken over de mens, maar door de jaren heen werd dat interessevlak steeds breder en groeide richting de farmaceutische wereld, het ziekenhuis, het zorgsysteem van Nederland (en andere landen), de bijbehorende wet- en regelgeving en ziekte preventie. Deze passie voor ons zorgsysteem en de mens zorgde ervoor dat ik na mijn Bachelor Farmacie aan de Rijksuniversiteit van Groningen koos voor de Master Health Care Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Omdat mijn interessegebied zo breed is, was het voor mij belangrijk om als eerste stap in mijn carrière een brede basis te leggen en daarom ging mijn keuze uit naar een traineeship.

Hier komt dan ook de Traineeship van High Select echt in beeld, want hierdoor kan ik in twee jaar tijd aan meerdere projecten bij verschillende zorg organisaties of gemeente werken. Wat mij in het specifiek zo aanspreekt is dat de Traineeship van High Select je stimuleert om je te ontwikkelen op kennis, professioneel en persoonlijk gebied. Dit wordt gestimuleerd door een breed scala aan activiteiten, zoals inspiratiesessies, intervisiegroepen, trainingsweekenden, workshops en persoonlijke coaching. Het is dan ook mijn streven om het maximale uit de komende twee jaar te halen en met de hulp van High Select hoop ik mijn carrière dan ook een vliegende start te geven en mij te ontwikkelen tot een Young Professional in de zorgsector.

Pascale heeft nog geen projecten afgerond.

Huidig project: Projectmedewerker bij st Antonius Ziekenhuis

Het St. Antonius Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis met acht locaties in Midden-Nederland. Het ziekenhuis is onderdeel van Santeon, dat een ziekenhuisketen is waarin zeven topklinische ziekenhuizen open samenwerken om de medische zorg te verbeteren door continue vernieuwing. Vrijwel alle specialismen zijn vertegenwoordigd en in het bijzonder heeft het St. Antonius ziekenhuis zich gespecialiseerd in hart, vaat, long en kanker.

Pascale is voor het St. Antonius Ziekenhuis werkzaam als Projectleider/-medewerker en richt zich op een haalbaarheidsstudie naar ‘Patiëntdifferentiatie op de IC/MC’. Het doel van het project is om te kijken of het mogelijk is om IC/MC-patiënten te differentiëren en of sommige groepen hiervan zich wellicht lenen voor een andere vorm van patiëntbewaking. Voor dit project wordt er een retrospectieve data-analyses gedaan. Daarnaast zullen er interviews afgenomen worden, zullen er verschillende scenario’s bedacht worden en zullen er impact- en risicoanalyses uitgevoerd worden.