Natalie Welles
Natalie Welles
  • MBa Health & Change Management
    BSc Bedrijfskunde

  • Geboren in 1999

  • Woont in Slagharen

Natalie is analytisch, zelfstandig, nieuwsgierig, resultaatgericht en flexibel.

Natalie heeft de Bachelor Bedrijfskunde en de Master Business Administration (Health en Change Management) afgerond aan de Rijksuniversiteit van Groningen.

Om haar Master af te ronden heeft Natalie een gecombineerde afstudeerscriptie geschreven over de condities voor en normalisatie van videoconsultaties in het UMCG met behulp van 16 interviews met zorgverleners.

Tijdens haar Bachelor bedrijfskunde heeft Natalie verschillende aspecten van organisaties geleerd, waaronder accountancy, marketing en supply chain management. Na het eerste jaar heeft zij voor het profiel Business & Management gekozen wat meer ging over de management kant van bedrijfskunde en over organisaties en hun omgeving, leiderschap, strategie en innovaties. Haar afstudeerscriptie ging over de invloed van Multiple Team Membership op de tevredenheid en stabiliteit van een team.

In het derde jaar heeft Natalie de minor Sociologie: Maatschappelijke orde en sociaal welzijn gevolgd om meer te leren over de maatschappij en sociale interacties.

Tijdens haar stage in het Isala Ziekenhuis in Zwolle heeft zij een business case opgesteld voor het opschalen van de MR-HIFU behandeling.

Natalie heeft bij verschillende organisaties gewerkt. Zo heeft gewerkt als auteur en studiemanager kwaliteit bij SlimStuderen. Daar schreef zij samenvattingen voor vakken van jaar 2 en 3 Bedrijfskunde. Daarnaast heeft ze gewerkt bij een supermarkt als caissière, vakkenvuller waar ze onder andere klanten hielp en de winkel representatief hield.

Verder was Natalie verantwoordelijk voor de thuisspeeldagen als Promotie Commissie bij de volleybalvereniging Veracles in Groningen

Tijdens mijn Bachelor Bedrijfskunde mistte ik hoe ik echt iets kon bijdragen aan de samenleving. Hierbij kwam kijken dat ik de gezondheidszorg altijd al wel een interessante sector vond, maar aan het bed staan van patiënten is het ook niet voor mij. Daarom heb ik gekozen om de master Business Administration met het profiel Health te gaan volgen om meer te leren over de gezondheidszorg. Maar omdat deze sector veel veranderd, heb ik dit profiel aangevuld met Change Management. Naarmate het afstuderen dichterbij kwam, ging de zoektocht verder naar wat ik nou precies wilde in de gezondheidszorg.

Ik merkte dat ik dit een lastige beslissing vond, omdat de gezondheidszorg ook nog heel breed is met veel verschillende organisaties. Ik wist niet wat voor functies er allemaal zijn en wat het werk precies inhoudt. Zo kwam ik terecht bij High Select, een mogelijkheid om te kunnen werken in verschillende functies en tegelijkertijd mezelf te kunnen ontwikkelen.

Ik verwacht de komende twee jaar mijzelf op zowel persoonlijk als professioneel vlak te kunnen ontwikkelen en meer te leren over de gezondheidszorg door onder andere de projecten, Workshops, Trainingen en Coaching. Door verschillende projecten uit te voeren wil ik achterhalen wat voor functie in de sector Zorg en Welzijn goed bij mij past, waar ik enthousiast van wordt en waar ik mijn vaardigheden goed kan inzetten. Ik hoop dat ik uiteindelijk in deze projecten waarde heb toegevoegd aan de gezondheidszorg, en dat ik dit na het afronden van het Traineeship kan blijven doen!

Natalie heeft nog geen projecten afgerond.

Huidig project: Projectmedewerker bij Zonnehuisgroep IJssel-Vecht

Zonnehuisgroep IJssel-Vecht is een organisatie in de ouderenzorg met verpleeg- en verzorgingshuizen in Zwolle en Ommen. Daarnaast wordt er thuiszorg aangeboden en revalidatiezorg. De organisatie focust zich op ouderen met verschillende vormen van dementie en/of met lichamelijke, psychische of sociale beperkingen. ‘Waar je er als mens toe doet’ is wat ZGIJV nastreeft en de organisatie is bezig met een beweging ‘van zorg naar leven’.

Het doel van het project is om het huidige Kwaliteit Management Systeem (KMS) verder te implementeren. In 2020 is er een nieuw KMS geïmplementeerd, maar nog niet alle informatie staat in het systeem en er is nog veel oude informatie. Het doel is om alle relevante informatie uit de organisatie in het KMS te zetten en te zorgen dat dit actueel is. Hierdoor zullen de processen in de organisatie hetzelfde worden uitgevoerd door verschillende medewerkers en ontstaat er meer duidelijkheid. Daarnaast moet er ook gezorgd worden dat het KMS na volledige implementatie gebruikt blijft worden en dat de informatie bijgewerkt wordt, ook in de toekomst.

Natalie’s rol in dit project is om het Kwaliteit Management Systeem (KMS) verder te implementeren door het ondersteunen van de medewerkers bij het vullen van het systeem en actualiseren van de beschikbare informatie. In 2020 is er een nieuw KMS geïmplementeerd ter vervanging van het oude, maar een jaar later is nog niet alle informatie uit het oude KMS overgezet en wordt het nieuwe KMS nog niet veel gebruikt. Natalie zal de informatie in het nieuwe en oude KMS controleren en waar nodig met medewerkers informatie actualiseren en goed in het nieuwe KMS plaatsen. Ook zal Natalie medewerkers helpen wanneer zij onduidelijkheden hebben over het systeem. Ten slotte zal Natalie een plan maken om ervoor te zorgen dat het KMS ook in de toekomst bijgehouden wordt door de gebruikers.