Merlijn van de Riet
Merlijn van de Riet
  • MSc European Health Economics and Management

  • Geboren in 1995

  • Woont in Rotterdam

Merlijn is gedreven, nieuwsgierig, gedisciplineerd en verantwoordelijk.

Merlijn heeft een Bachelor in Beleid en Management in de Gezondheidszorg afgerond aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Aansluitend heeft zij de Europese Master Health Economics and Management afgerond aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Merlijn heeft de afgelopen twee jaar in Innsbruck en Oslo gestudeerd. Hierdoor heeft zij geleerd om in een nieuwe omgeving snel iets op te bouwen en zich flexibel op te stellen. Door de mix van onderwijs op topniveau en de internationale omgeving waarin werd lesgegeven, heeft Merlijn zich sterk ontwikkeld op zowel academisch als sociaal vlak.

Naast haar bachelor Beleid en Management in de Gezondheidszorg heeft Merlijn nevenactiviteiten verricht, zoals verschillende bijbanen en commissies. Ze heeft zelfstandig gewerkt aan verschillende projecten zoals een publicatie en haar onderzoek binnen het Sophia Kinderziekenhuis. Daarnaast heeft ze gewerkt in teamverband, zoals tijdens het organiseren van de Health Business Week 2018. De combinatie van haar studie, bijbanen en diverse commissies heeft Merlijn geleerd gedisciplineerd en planmatig te werk te gaan.

Toen ik een studie moest kiezen stond ik voor een blok: ga ik voor Bedrijfskunde of voor Gezondheidswetenschappen. Uiteindelijk kwam ik op de voor mij ultieme combinatie: Beleid en Management in de Gezondheidszorg. Ik heb zeker de juiste keuze gemaakt, want de passie voor het verbeteren van de uiteindelijke kwaliteit van zorg groeide elk jaar. Door verschillende onderzoeken en stages binnen mijn opleiding kwam ik erachter dat er veel mogelijk én nodig is binnen de zorg, gezien de continue ontwikkelingen. Dit is dan ook iets waar ik me graag mee bezighoudt de komende jaren, om te kijken hoe ik waarde kan toevoegen!

Tijdens mijn Master heb ik nagedacht over waar ik wilde werken na mijn afstuderen. Er zijn ontzettend veel verschillende functies en organisaties binnen de Zorg, elk met hun eigen focus. Ik weet dat ik graag met mensen wil werken en management en leiderschap erg interessant vind, maar dan zijn er nog een tal van mogelijkheden. Zo ben ik bij High Select terecht gekomen, waarbij ik de mogelijkheid zie om de zorg te ervaren vanuit verschillende functies en organisaties en me tegelijkertijd te focussen op mijn persoonlijke ontwikkeling.

Ik wil gedurende mijn Traineeship ervaring opdoen om verschillende processen binnen de zorg beter te begrijpen. Op deze manier wil ik leren hoe ik stapje voor stapje een bijdrage kan leveren om de zorg te verbeteren. Ik denk dat het Traineeship een mooie start is van mijn carrière, met diverse mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen en te leren van anderen. Ik kijk uit naar een uitdagende en leerzame twee jaar!

Merlijn heeft nog geen projecten afgerond.

Huidig project: Projectleider bij het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk

Als Projectleider is Merlijn verantwoordelijk voor het aansturen van diverse Projecten op het gebied van Zorginnovatie.

Merlijn ondersteunt het programma “Anders werken in het Nieuwe Rode Kruis Ziekenhuis”.

Momenteel focust Merlijn zich voornamelijk op Waardegedreven Zorg voor de galblaas en liesbreuk en onderzoekt ze initiatieven op het gebied van Zorg Evaluatie en Gepast Gebruik (ZE&GG). Binnen haar rol ondersteunt ze de multidisciplinaire teams van deze projecten, waarbij ze data verzamelt en interne communicatie en aansturing verzorgd.

Waardegedreven Zorg programma – liesbreuk en galblaas

Het Waardegedreven Zorg programma is een van de thema’s van SAZ (Samenwerking Algemene Ziekenhuizen). In het programma bespreken zorgprofessionals met elkaar data en goede voorbeelden om zo van elkaar te leren en de waarde van zorg voor patiënten te verbeteren. Dit jaar doet het RKZ onder andere mee met de patiëntgroep liesbreuk en galblaas om zo te kijken wat er goed gaat en wat we mogelijk kunnen verbeteren en leren van elkaar.

Zorg Evaluatie en Gepast Gebruik (ZE&GG)

Het programma Zorgevaluatie en Gepast Gebruik focust zich op het onderzoeken welke zorg, voor welke patiënt op welk moment het meest gepast is. Daarbij is het onder andere belangrijk om te kijken naar verschillende initiatieven om niet-gepaste zorg te verminderen en zo de kwaliteit van zorg te verbeteren. Binnen het RKZ wordt gekeken naar meer dan 10 initiatieven om mogelijk niet-gepaste zorg te verminderen. Op deze manier blijven we continue bezig met het verbeteren van de geleverde kwaliteit van zorg aan de patiënt.