Lucas de Vries
Lucas de Vries
  • MSc Sustainable Business & Innovation
    BSc Natuurwetenschappen & Innovatiemanagement

  • Geboren in 1997

  • Woont in Utrecht

Lucas is empathisch, leergierig, sociaal, kritisch en flexibel.

Lucas heeft de Master Sustainable Business & Innovation  en de Bachelor Natuurwetenschappen & Innovatiemanagement afgerond aan de Universiteit Utrecht. Binnen zijn Master heeft Lucas een afstudeerstage gedaan bij ProRail. Binnen de afdeling Procurement heeft Lucas een kwalitatief onderzoek uitgevoerd naar mogelijke strategieën voor de standaardisatie van duurzame inkoop.

Tijdens zijn Master heeft Lucas kennis vergaard over duurzame oplossingen en innovaties. Daarnaast heeft hij geleerd duurzaamheid te verbinden met bedrijfsstrategieën om zo integratieve en lange termijn oplossingen voor ecologische en sociale uitdagingen te ontwikkelen.

Binnen zijn Bachelor heeft Lucas gekozen voor de ‘life-sciences track’. Hierin werd de focus gelegd op innovaties binnen de zorgsector aan de hand van biologische/scheikundige vakken. Zijn bachelor scriptie focuste zich op de barrières tegen opschaling van levensloopbestendige woningen.

Tijdens zijn studie is Lucas actief lid geweest van Enactus Utrecht, een organisatie die studenten leert sociaal en duurzaam te ondernemen. Bij Enactus was Lucas onderdeel van De Bostelbakkers: een start-up die zich bezighield met het hergebruiken van bostel in de vorm van koeken. Ook is hij lid geweest van C.S. Veritas en van NWSV Helix.

Verder heeft Lucas gewerkt als Assistent Bedrijfsleider bij Tapasbar El Mundo. In deze taak was hij verantwoordelijk voor een verdieping van het restaurant en stuurde hij een klein team van andere medewerkers aan.

Lucas wil heel graag een bijdrage leveren aan de maatschappij en is breed geïnteresseerd in duurzaamheid en innovatie.

Lucas heeft nog geen testimonial geschreven.

Lucas heeft nog geen afgeronde projecten.

Later hierover meer.