Laura Overhorst
Laura Overhorst
  • MSc Beleid, Communicatie & Organisatie
    BSc Bestuurs- en Organisatiewetenschappen

  • Geboren in 1999

  • Woont in Lexmond

Laura is te omschrijven als een doorzetter, flexibel, leergierig, creatief, sociaal en analytisch.

Laura heeft de Master Beleid, Communicatie & Organisatie afgerond aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Voorafgaand aan deze Master heeft Laura de Bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschap gedaan aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Voor haar Masterthesis “wij werden écht vergeten..” heeft Laura kwalitatief onderzoek gedaan binnen de eerstelijnszorg naar de ervaringen van Nederlandse huisartsen ten tijde van de COVID-19 pandemie en de impact hiervan op hun professionele identiteit. Hiervoor heeft Laura in totaal 14 interviews afgenomen. Uit de bevindingen bleek dat er tijdens de pandemie een botsing is ontstaan tussen hoe huisartsen normaliter hun professionele identiteit percipiëren en hun werkelijke werkzaamheden tijdens de pandemie.

Naast haar Masterthesis heeft Laura tijdens haar Master een consultancy opdracht mogen uitvoeren voor de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA). Samen met haar medestudenten vormden zij een adviesgroep die aan de slag ging met het vraagstuk van de NVDA over welke strategie de vereniging moest hanteren om jongere leden aan te trekken en te behouden.

Voor haar Bachelorthesis heeft Laura een literatuuronderzoek gedaan naar institutionele logica’s binnen de Nederlandse zorgsector, hoe deze zijn veranderd ten tijde van de COVID-19 pandemie en wat voor invloed dit heeft/had op het management van ziekenhuizen.

Naast haar studie heeft Laura diverse commissiewerkzaamheden gedaan bij faculteitsvereniging EOS. Daar heeft ze evenementen georganiseerd, was ze verantwoordelijk voor de communicatie hierover en was Laura als Secretaris verantwoordelijk voor de ledenadministratie.

Als klein meisje was het mijn droom om later juf of kinderarts te worden. Of prinses, maar toen ik erachter kwam dat dat niet mogelijk was, heb ik die droom maar snel laten varen. Uiteindelijk startte dit meisje jaren later met een Bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In deze drie jaar vond ik mijn plekje op de VU en besloot ik er ook mijn Master te gaan doen. De keuze viel op de Master Beleid, Communicatie & Organisatie en hier kon ik mijn opgedane kennis van mijn Bachelor nog verder uitdiepen en toepassen in leerzame, nieuwe projecten. Toch was gedurende deze jaren dat kleine meisje dat kinderarts wilde worden nog altijd een deel van mij. Het gevoel om deel uit te maken van de zorgsector is namelijk altijd blijven kriebelen en daarom besloot ik tijdens beide studies mijn thesis te richten op een thema binnen de zorg. Hierdoor heb ik onderzoek gedaan binnen de tweedelijnszorg tijdens mijn bachelor en binnen de eerstelijnszorg voor mijn masterthesis. Dit is zo goed bevallen, dat ik na mijn studies nu zeker wist dat ik verder wilde in de Zorg en Welzijn in combinatie met interessante aspecten van mijn opleidingen.

Wat ik precies wilde? Dat wist ik alleen nog niet. Ik heb helaas geen stage kunnen lopen tijdens mijn opleidingen en miste voor mijn gevoel dus nog erg veel ervaring in de praktijk. Hoewel ik in augustus pas net 22 ben geworden, stond ik dus te trappelen om het werkveld in te duiken. Wel wilde ik mij daarnaast op persoonlijk vlak ook graag door blijven ontwikkelen. Zo ben ik op het idee gekomen om te solliciteren op een Traineeship dat voor mijn gevoel aansloot bij al mijn interesses. Al snel kwam ik uit bij High Select en dat voelde meteen als thuiskomen! Wat mij vooral aantrok bij dit Traineeship, is dat ik het idee kreeg het maximale uit mezelf te kunnen halen en tegelijkertijd in verschillende keukens binnen de zorgwereld te kunnen kijken. Naast verschillende projecten binnen de zorg, volg je namelijk workshops, trainingsweekenden, inspiratiesessies en coaching. Naast leergierig en gemotiveerd, ben ik ook echt een gezelligheidsmens. Dat High Select ook ruimte biedt voor netwerkevenementen, intervisiegroepen en leuke activiteiten is dan ook een leuk pluspunt.

Ik kijk erg uit naar de komende tijd en ik denk dat ik heel veel zal gaan leren en veel nieuwe, leuke mensen zal leren kennen. Momenteel ben ik bezig met een project voor gemeente Lopik en ben ik net gestart met een tweede project als ondersteuner van de veiligheidsdirectie COVID-19 bij Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Twee totaal verschillende projecten, maar dat vind ik nu juist zo fijn aan het Traineeship van High Select. Ik wil de komende maanden graag verder met mijn ontdekkingsreis binnen de zorgwereld!

Project 1: Projectmedewerker bij Gemeente Lopik

Project 2: Projectmedewerker bij Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ)

Later hier meer over.

Later hier meer over