Laura Meershoek
Laura Meershoek
  • MSc Brain and Cognitive Sciences
    BSc Liberal Arts and Sciences

  • Geboren in 1995

  • Woont in Amsterdam

Laura is communicatief vaardig, sociaal, en betrouwbaar.

Laura heeft haar ‘Liberal Arts and Sciences’ bachelor behaald aan aan de University College Roosevelt in Middelburg. Daarna heeft zij een onderzoeksmaster ‘Brain and Cognitive Sciences’  afgerond aan de Universiteit van Amsterdam.

Tijdens haar bachelor heeft Laura stage gelopen in het Zorgsaam ziekenhuis in Terneuzen, waarbij ze de diagnostische waarde van een nieuwe geheugentest bij (licht) dementerende patiënten onderzocht.

Gedurende haar masteropleiding heeft Laura twee stages gelopen. De eerste stage vond plaats in het Universitair Medisch Centrum Utrecht, waar Laura bij het ‘Physical Activity and Memory’ onderzoek werkzaam was. Deze studie onderzocht of geheugenproblemen die zijn ontstaan na chemotherapie bij borstkanker verminderd kunnen worden door een bewegingsinterventie. Laura hielp bij de data verzameling en verwerking. Laura is na haar stage hier ook nog een half jaar werkzaam geweest als onderzoeksassistent.

Als tweede stage hielp Laura 7 maanden bij het ‘Therapie Resistentie Voorspellen’ onderzoek in het Amsterdam Medisch Centrum. Deze studie onderzocht of er eerder voorspelt kan worden welke schizofrenie patienten niet goed op de standaard antipsychotica zullen reageren, zodat er sneller naar passende medicatie gewisseld kan worden. Ook bij dit onderzoek was Laura betrokken bij het verzamelen en verwerken van data.

Toen ik begon met studeren wist ik dat ik graag iets in de gezondheidssector wilde gaan doen. In eerste instantie dacht ik dat ik misschien wel arts wilde worden maar dit bleek bij nader inzien toch niet helemaal bij mij te passen. In plaats daarvan ben ik naar Middelburg gegaan voor een Liberal Arts and Sciences bachelor met de studierichtingen psychologie en hersenwetenschappen, gevolgd door een onderzoeksmaster ‘Brain and Cognitive Sciences’. Tijdens deze opleidingen heb ik interessante onderzoeken gedaan in ziekenhuizen, waar het voor mij nogmaals bevestigd werd dat ik een carrière in de gezondheidssector ambieer. Ook kwam ik er tijdens deze werkzaamheden achter dat ik het doen van onderzoek leuk vind, maar dat ik ook geïnteresseerd ben in de beleidskant van de Zorg. Helaas bleek al snel dat mijn opleidingen niet genoeg aansloten bij beleidsfuncties en dat ik eerst werkervaring moest opdoen. Zodoende kwam ik uiteindelijk bij het High Select Traineeship uit!

Het High Select Traineeship geeft de mogelijkheid om kennis en ervaring op te doen in de zorg- en welzijnssector middels het doen van verschillende opdrachten bij verschillende opdrachtgevers. Hierdoor kan ik precies ontdekken welke rol/functie nou echt bij me past. Wat me verder zo aanspreekt aan het High Select Traineeship zijn de activiteiten die door dit Traineeship worden georganiseerd. Hierbij valt te denken aan Workshops, trainingsweekenden, intervisiegroepen, en coaching. Ik ben ervan overtuigd dat dit Traineeship de perfecte manier is om een goede start in de zorg- en welzijnssector te maken. Het kan niet anders dan dat de komende twee jaar leuk en vooral erg leerzaam gaan worden!

Laura heeft nog geen projecten afgerond.

Huidig project: Projectmedewerker bij SHA.

Laura is werkzaam bij de Stichting Huisartsenpost Amstelland in de rol als kwaliteitsmedewerker. Tot de taken behoren het uitvoeren en bewaken van het kwaliteitsbeleid, protocollen en procedures binnen de huisartsenorganisatie. Hiertoe behoort onder andere het opstellen van de weekcijfers, kwartaalrapportages en jaarverslagen, het signaleren van trends op het gebied van kwaliteit, en het registreren, analyseren en rapporteren over incidenten en calamiteiten en de bijbehorende verbetermaatregelen.