Jochem Herst
Jochem Herst
  • MSc Communicatie, Beleid en Management
    BSc Bestuurskunde

  • Geboren in 1997

  • Woont in Utrecht

Jochem is sociaal, positief, gestructureerd, creatief en een echte leider.

Tijdens zijn Bachelor Bestuurskunde heeft Jochem de track “Bestuur, Beleid en Organisatie gevolgd. Daarnaast heeft Jochem de Minor Internationaal en Intercultureel Management gevolgd. Bij deze minor heeft Jochem veel geleerd over cultuurverschillen, internationale marketing en strategie bij internationaal opererende bedrijven en organisaties. Zijn Bachelor scriptie heeft Jochem geschreven over een mogelijke tussen burgerparticipatie en verschillende krimpregio’s in Nederland.

Bij zijn Master Communicatie, Beleid en Management heeft Jochem veel geleerd over de rol van communicatie en leiderschap bij organisaties in de publieke sector. De focus lag op de cruciale rol van communicatie voor de strategievorming, beleidsbepaling en leidinggeven in een organisatie en wat voor verschillende manieren er bestaan waarop managers communicatiemiddelen kunnen inzetten om via samenwerking het kennismanagement in onze netwerksamenleving voor hun organisatie te bevorderen. Jochem heeft tijdens zijn Master ook twee vaardigheidscursussen gevolgd: Managementvaardigheden & Projectmanagement.

Jochem voert bij High Select een project uit als Marketing Trainee. Als Marketing Trainee is hij mede-verantwoordelijk voor de marketing en communicatie-uitingen van High Select. Zijn werkzaamheden zijn onder andere het bijhouden van social media, het schrijven van blogs en het bijhouden van de website.

Voor zijn eerste project buiten High Select is Jochem werkzaam bij Palliatieve Zorg Nederland (PZNL) als Bestuursondersteuner. Als Bestuursondersteuner bij PZNL is Jochem verantwoordelijk voor het vaststellen van de agenda en de verslaglegging van verschillende overleggen van PZNL met interne en externe partners. Hiervoor werkt hij nauw samen met leden van het bestuur van PZNL om zo een bijdrage te leveren aan de organisatorische en strategische overkoepeling van de strategie van PZNL.

Jochem is gemotiveerd geraakt om projectmatig te gaan werken in de zorgsector door het volgen van de vaardigheidscursus Projectmanagement. Tijdens deze cursus is het duidelijk geworden dat hij zulke opdrachten vaker wilt gaan uitvoeren. Projectmatig werken past bij hem en hij is onwijs gemotiveerd om dit werk te gaan doen in de zorgsector. Jochem heeft een intrinsieke motivatie om werk uit te voeren waarbij hij iets kan betekenen voor anderen of de maatschappij

De grote vraag na het afstuderen is duidelijk: wat nu? Die vraag speelde ook bij mij na de Bachelor Bestuurskunde en Master Communicatie, Beleid en Management, maar ik had al enkele kaders voor ogen: ik wil werken met verschillende projecten, veel leren en ik wil iets bijdragen aan de maatschappij. De zorgsector was niet het eerste waar ik aan dacht, moet ik eerlijk bekennen, maar zodra High Select in beeld kwam, was het duidelijk dat het High Select Traineeship mij alles kon bieden wat ik voor ogen had én meer.

Bij High Select kreeg ik al snel de kans om mij nog breder te ontwikkelen dan ik in eerste instantie had verwacht. Binnen de organisatie zelf worden Trainees ingezet op gebied van HR, sales en marketing & communicatie als dubbele functie. Zo werd ik beleid- en management Trainee én ging ik werken binnen de afdeling Marketing en Communicatie. Zo doe ik relevante ervaring op binnen de sector Zorg & Welzijn én als Marketeer. Onwijs leuk!

Deze start bij High Select is onwijs goed bevallen. Combineer dat met het intensieve, bekroonde Ontwikkelprogramma en de komende jaren kunnen niet meer stuk!

Jochem heeft nog geen projecten afgerond.

Huidig project: Marketing en Communicatie medewerker bij High Select

Bij High Select is Jochem, naast zijn Traineeship, werkzaam als Marketing en Communicatie Medewerker. Hier is hij mede-verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de marketing afdeling van High Select. Deze afdeling is nieuw binnen High Select. Om die reden vallen veel van zijn werkzaamheden onder het opzetten van deze nieuwe afdeling, zoals het schrijven van een marketingplan, het vaststellen van de begroting en het opzetten van (social media) campagnes. Verder werkt Jochem aan de website, houdt hij de social media accounts bij en regelt hij zaken omtrent de interne communicatie van High Select.

Huidig project: Bestuursondersteuner bij PZNL

Als Bestuursondersteuner bij PZNL is Jochem verantwoordelijk voor het vaststellen van de agenda en de verslaglegging van verschillende overleggen van PZNL met interne en externe partners. Hiervoor werkt hij nauw samen met leden van het bestuur van PZNL om zo een bijdrage te leveren aan de organisatorische en strategische overkoepeling van de strategie van PZNL. Dankzij de werkzaamheden van Jochem kan het bestuur van PZNL beter voorbereid bij vergaderingen verschijnen. Tevens is Jochem verantwoordelijk voor het organiseren van een eindbijeenkomst/webinar waar de resultaten van een langlopend onderzoek over de bekostiging van transmurale palliatieve zorg worden gepresenteerd.