Iris Caron
Iris Caron
  • MSc Health Education and Promotion

    BSc Voeding en Diëtetiek

  • Geboren in 1995

  • Woont in Amsterdam

Iris is een doorzetter, flexibel, leergierig, creatief en analytisch.

Iris heeft de Master Health Education and Promotion afgerond aan de Universiteit van Maastricht. Voorafgaand aan deze Master heeft Iris de Bachelor Voeding en Diëtetiek gedaan aan de Hogeschool van Amsterdam.

Voor haar Master scriptie heeft Iris middels een kwalitatief onderzoek de invloed van gebouwde omgevingen op de beweging van verschillende buurtbewoners in Maastricht en Heerle onderzocht.

Voor haar Bachelor thesis heeft Iris via een systematic review onderzocht welke factoren invloed kunnen hebben op het gewicht van dwarslaesiepatiënten. Het bleek namelijk dat mensen na een dwarslaesie een veel grotere kans kregen op overgewicht, ook al letten velen van deze mensen al erg goed op hun voeding.

Deze systematic review werd op de opleiding erg goed ontvangen. Op een thesis event van de hele Hogeschool van Amsterdam werd de wetenschappelijke poster beloond met de éérste plaats. Daarna werd Iris uitgenodigd om haar wetenschappelijke poster te presenteren op de conferentie van de European Federation of the Associations of Dietitians (EFAD).

Tijdens haar Bachelor heeft Iris als Diëtiste stage gelopen bij ABC Diëtistennetwerk. Na het meelopen heeft Iris zelfstandig cliënten kunnen begeleiden. Na haar stage is Iris hier blijven werken.

Ook heeft Iris als Medewerker Servicebureau gewerkt bij het St-Anna Ziekenhuis in Geldrop. Iris was hier verantwoordelijk voor de agenda’s van de artsen bij de meeste poliklinieken in het ziekenhuis. Daarnaast stond ze patiënten te woord als zij vragen of problemen hadden. Hier heeft Iris geleerd om te functioneren als een soort ‘spin in het web’ en flexibel te zijn.

De afgelopen jaren heeft Iris zich als vrijwilliger voor verschillende organisaties ingezet. Zo heeft ze vrijwilligerswerk gedaan voor de kindertelefoon, KWF Kankerbestrijding, Acttiv Spanje en Ouder Kind Centrum Amsterdam-Oost.

Aan het einde van mijn eerste studie Voeding en Diëtetiek, had ik het gevoel dat ik meer wilde en meer kon. Blij dat ik destijds voor een studie in de gezondheidszorg had gekozen, maar toch een drive om meer te leren over het welzijn en de gezondheid van de gehele samenleving, in plaats van één individu per keer. Na een toelatingsexamen ben ik bij Maastricht University terecht gekomen om de masteropleiding Health Education and Promotion te gaan volgen. Ik leerde naast curatieve gezondheidszorg vooral veel over preventieve gezondheidszorg. Ook gezondheidsbeleid en organisatie kwamen aan bod.

Daarna was ik erg enthousiast om aan de slag te gaan met deze nieuwe kennis en ervaringen. Ik wist alleen niet met wat precies. Ik kon niet goed voor mezelf de vertaalslag maken naar de praktijk. Na een jaartje zelfvertrouwen en ervaring opdoen in wat meer ondersteunend werk in de zorgsector, belde een goede vriendin. Ze was benaderd door High Select voor een Traineeship wat haar ontzettend interessant leek. Helaas was zij zelf niet meer beschikbaar, maar dacht gelukkig aan mij! En toen ging het balletje rollen. Na veel lezen en een gesprek met Esther van High Select, wist ik dat dit is wat ik nodig heb.

Ik hoop met dit Traineeship te ervaren wat een functie als projectmedewerker in de zorg precies in kan houden. Dankzij High Select heb ik de kans om meerdere taken te kunnen uitvoeren en daardoor erachter te komen wat echt goed bij me past. Ik zou graag willen leren waar mijn talenten liggen en wat mij energie geeft op werkgebied. Momenteel ben ik bezig met mijn eerste opdracht bij het Rode Kruis Ziekenhuis, en ik heb al zo veel geleerd over zorgprocessen en ziekenhuisbouw, maar vooral ook veel geleerd over mijzelf. High Select is draagt daar zeker veel aan bij. Met verschillende Workshops en Trainingen over allerhande onderwerpen binnen beleid, management en projecten in de Zorg, gesprekken met mijn Coach en Intervisiegroep, en altijd iemand om op terug te vallen, kan dat niet anders dan helemaal goedkomen!

Huidig project: Projectmedewerker bij het Rode Kruis Ziekenhuis

Het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk (RKZ) is een middelgroot algemeen ziekenhuis voor de regio Midden-Kennemerland en de regio IJmond. Het uitgebreide brandwondencentrum is een internationaal hoog aangeschreven onderdeel van het ziekenhuis. Verder biedt het RKZ een breed pakket een specialistische zorg.

Iris heeft binnen haar project draagvalk gecreëerd voor de plannen van de nieuwbouw binnen de gebruikers van betrokken afdelingen: OK-complex, Radiologie en Spoedplein. Daarnaast heeft ze binnen haar project een bouwproject gerealiseerd waarin de werkprocessen vloeiend verlopen.

Iris is samen met de gebruikers (medisch en paramedisch personeel) van de verschillende afdelingen die in het nieuwbouwcomplex komen in overleg gegaan wat betreft de Zorg- en ondersteunende processen. De input die ze hierbij verzamelde heeft ze meegenomen in overleggen met het bouwbureau en het ontwerpteam van de (ver)nieuwbouw. Daarbij heeft ze bijgedragen aan een soepele overgang van de werkprocessen van de ‘oude’ werkomgeving naar de nieuwe.

Huidig project: Projectmedewerker bij

Later hier meer over.