Idske Dotinga
Idske Dotinga
  • MSc Health Sciences, specialisatie prevention and public health
    BSc Gezondheid en leven

  • Geboren in 1996

  • Woont in Amstelveen

Idske heeft zichzelf nog niet omschreven

‘Dit is precies wat ik zoek’, was wat ik dacht na het kennismakingsgesprek en het bekijken van de website van High Select. Ik heb altijd al veel affiniteit met gezondheid gehad en mensen helpen is echt mijn Passie. Na het behalen van mijn Master Health Sciences wist ik dat ik iets wilde in de Zorg & Welzijn sector. Hoewel er aan enthousiasme geen gebrek was, miste ik de ervaring van het werken in dergelijke organisaties waardoor het voor mij onduidelijk bleef wat voor organisatie of wat voor functie er goed bij mij zou passen.

Mijn missie is om als onderdeel van een team impact te hebben op het bevorderen en beschermen van de gezondheid van mensen. Om deze missie te bereiken, vind ik het belangrijk om mezelf te ontwikkelen en te verdiepen in beleid- en management functies. Kortom een perfecte match met het Traineeship van High Select!

Wat High Select zo uniek maakt is dat je vanaf het eerste contact merkt dat het een warm en open familiebedrijf is. Dit sprak me gelijk aan, ik hecht veel waarde aan een goede sfeer en betrokkenheid. De sollicitatieprocedure bij High Select ging heel snel en voor ik het wist had ik een uitdagende opdracht aan de haak geslagen als beleidsadviseur in het St. Antonius ziekenhuis.

Met behulp van dit Traineeship weet ik over 2 jaar welke functies en organisaties er bij mij passen en waar ik de meeste voldoening uit kan halen. Naast de ervaring die ik opbouw, wil ik door Workshops, Trainingen, Coaching en Intervisie werken aan mijn leerdoelen en alles uit dit Traineeship halen!

Idske heeft nog geen projecten afgerond.

Huidig project: Beleidsadviseur bij St. Antonius Ziekenhuis

Voornaamste werklocatie: St. Antonius soms Nieuwegein, soms Utrecht

In deze functie als Beleidsadviseur helpt Idske het management van het St. Antonius in het uitvoeren van hun taken. Binnen dit project zal Idske voornamelijk ondersteuning bieden aan de manager van de zorgeenheid Heelkunde (0.5fte) en manager van de nieuwe eenheid Waardegedreven Verbeteren (0.5fte).

Heelkunde is een grote zorgeenheid en bestaat uit acht verschillende afdelingen met zes specialismes: Chirurgie, Orthopedie, SEH, Plastische chirurgie, Revalidatie- en Sportgeneeskunde. Idske ondersteunt de manager van de zorgeenheid Heelkunde met de coördinatie van de afdelingshoofden en voorzitters van specialismes die binnen deze eenheid vallen. Daarnaast wordt binnen Heelkunde veel van Idske haar tijd besteed aan deelname en bijdrage leveren in verscheidene lopende projecten in het ziekenhuis. Idske werkt mee aan een aantal grote projecten over o.a. huisvesting, juiste zorg juiste plaats juiste kosten, laag complexe operatieve zorg en de doorstroom van de SEH naar andere afdelingen.

De eenheid Waardegedreven Verbeteren bestaat sinds 1 januari 2022 en is ontstaan uit de reorganisatie van de voormalige eenheden Kwaliteit, Veiligheid & Verantwoording en Lean & Zorglogistiek en het project Waardegedreven Zorg. Hoewel deze reorganisatie op papier al rond is moet de reorganisatie nog helemaal geïmplementeerd worden. Hier ligt een grote taak voor Idske om verschillende zaken binnen de voormalige eenheden te inventariseren en te assisteren met de implementatie zodat deze nieuwe eenheid echt één eenheid wordt. Daarnaast ondersteunt Idske deze manager nog met een aantal projecten zoals Zorgpaden en Zorgketens en Integraal Capaciteitsmanagement, maar ook de zorglogistiek die sinds de Covid-uit