Gerhard Hop
Gerhard Hop
  • BSc Bedrijfskunde

  • MSc Accounting & Financial Management

  • Is 26 jaar

  • Woont in Groningen

Gerhard is enthousiast, doortastend, bescheiden, nieuwsgierig, sociaal en innovatief.

Gerhard heeft de Bachelor Bedrijfskunde met de specialisatie Accountancy & Controlling behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen. Aansluitend heeft hij in 1,5 jaar een double degree Master afgerond: de Master Accounting & Financial Management aan de Universiteit van Uppsala (Zweden) en de Master International Financial Management aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Gerhard ontdekte tijdens zijn Bachelor dat hij veel affiniteit heeft met financiën. Hij koos daarom in het 2e jaar van de Bachelor voor de specialisatie Accountancy & Controlling. In de Bachelor heeft hij onder meer kennis opgedaan over financial en management accounting, boekhouden, internal control, auditing, financial reporting and consolidation en belasting- en ondernemingsrecht. Voor zijn Bachelor scriptie heeft Gerhard een onderzoek uitgevoerd over de invloed van enerzijds de mate van internal auditing binnen bedrijven en anderzijds onderzocht hij het effect van specifieke doelstellingen die worden gesteld op het gebied van het reduceren van broeikasgassen op de transparantie van bedrijven om informatie over emissie van broeikasgassen op te nemen in het jaarverslag.

Tijdens het double degree Master programma heeft hij onder meer kennis opgedaan over Financial management, Financial  Institutions and Governance, International Financial Reporting, International Management Accounting & Control en International Risk Analysis and Research. Gerhard heeft één overkoepelend afstudeeronderzoek uitgevoerd over de verklarende factoren van de hoogte van winstuitkeringen door bedrijven op basis van de ‘Agency Theory’ en ‘Transaction Costs Theory’.

Gerhard heeft ervaring opgedaan met en/of heeft kennis over:

  • Financiele verslaglegging
  • Accountancy & Controlling
  • Interne auditing
  • Belasting- en Ondernemingsrecht

Financieel specialist bij Trias Jeugdhulp

Trias Jeugdhulp biedt diverse vormen van ondersteuning en begeleiding bij opvoeden en opgroeien. Gerhard vervult hier op dit moment de rol van Financieel Specialist. Als Financieel Specialist hij verantwoordelijk voor het verzamelen, ordenen, analyseren en rapporteren van financiële informatie.