Eva Huitink
Eva Huitink
  • MSc Healthcare Policy, Innovation and Management
    Tweedegraads onderwijsbevoegdheid, Biologie
    BSc Gezondheidswetenschappen, specialisatie Biologie

  • Geboren in 1998

  • Woont in Zieuwent

Eva is communicatief vaardig, nuchter, sociaal en nieuwsgierig.

Eva heeft de Master Healthcare Policy, Innovation and Management aan de Universiteit van Maastricht afgerond. Daarvoor heeft ze een bachelor gezondheidswetenschappen met de specialisatie biologie gedaan, ook bij de Universiteit van Maastricht. Hierbij kreeg ze de kans om een educatieve minor te doen, als docent biologie. Daar heeft ze veel geleerd over het presenteren van haarzelf en het overbrengen van een duidelijke boodschap tijdens haar stage op de middelbare school.

Voor haar beide scripties heeft Eva stage gelopen als onderzoek stagiair, bij de Academische Werkplaats Ouderenzorg en Maastricht UMC+. Tijdens haar master scriptie heeft Eva onderzocht of het huidige beleid van verpleeghuizen overeen kwam met de behoeften van ouderen en mantelzorgers tijdens de transitie van thuis naar het verpleeghuis. Voor haar bachelor scriptie heeft Eva onderzoek gedaan naar de associatie tussen bloedsuikerwaardes van mensen met diabetes en netvliesgevoeligheid.

Tijdens haar educatieve minor liep Eva 1,5 dag in de week stage op een middelbare school. Ze gaf les aan de onderbouw Havo, Atheneum en Gymnasium.

De sector Zorg en Welzijn is altijd een grote interesse voor Eva geweest. Als jonge professional wil ze graag haar steentje bijdragen om deze sector nog beter te maken en verder te ontwikkelen.

Op de middelbare kwam ik erachter dat de Zorg echt iets voor mij was. Ik hield ervan anderen te helpen, irriteerde mij aan lange wachttijden bij de tandarts, en vroeg mij vaak af of de Zorg niet efficiënter kon. Dit leidde ertoe dat ik besloot Gezondheidswetenschappen in Maastricht te gaan studeren. Hier bleef mijn passie over het organiseren van de Zorg en de gezonde mens bestaan.

Als bijna afgestudeerde was ik erg zoekende naar een geschikte werkplek. Ik wist niet welke ’tak van Zorg’ het best bij mij paste en wat ik nou echt leuk vond. Gelukkig kwam toen High Select op mijn pad. De mogelijkheid om werkervaring op te doen bij verschillende Opdrachtgevers en om mijzelf daarnaast te blijven ontwikkelen sprak mij erg aan.  Nadat ik ben afgestudeerd van de master Healthcare Policy, Innovation en Management heb ik mij dan ook meteen aangemeld bij High Select.

Ik ben erg enthousiast dat ik mag beginnen bij High Select en hoop te leren waar mijn talenten liggen. Verder kijk ik ernaar uit meer te leren over het reilen en zeilen van verschillende zorgorganisaties en te ervaren hoe ik daar mijn steentje kan bijdragen. Ik verwacht mijzelf tegelijkertijd te ontwikkelen bij de leerzame Trainingen, Workshops en Coaching sessies die High Select mij biedt. Kortom, ik heb zin in deze nieuwe uitdaging!

Eva heeft nog geen projecten afgerond.

Project 1: Adviseur Kwaliteit en Zorgontwikkeling bij IJsselheem

Eva is haar eerste project gestart als adviseur kwaliteit en zorgontwikkeling bij IJsselheem. IJsselheem is een woonzorgconcern voor geriatrische zorg met 16 locaties ingericht voor revalidatie en wonen met en zonder behandeling. Daarnaast heeft IJsselheem meerdere teams die wijkverpleging verzorgen in de regio.
Eva is onderdeel van de vakgroep kwaliteit. IJsselheem gaat in 2022 een transitie doormaken betreffende de organisatie van kwaliteit met doelen die in het vorige jaar zijn gesteld. Eva geeft binnen een projectgroep advies over uitwerking en implementatie. Haar eerste taak was om een lijst te ontwikkelen met aspecten (wet-, en regelgeving, kernwaardes) die het meest belangrijk zijn bij kwaliteitsvraagstukken voor IJsselheem. Hiervoor heeft Eva zich verdiept in wet- en regelgeving die belangrijk zijn voor de vakgroep kwaliteit, gesprekken heeft gevoerd met collega adviseurs kwaliteit, strategisch adviseurs, raad van bestuur, verpleegkundigen en anderen om zo inzichtelijk te krijgen wat belangrijk is voor IJsselheem.
Hierop volgend werkt Eva nu aan een analyse van de huidige kwaliteit meetinstrumenten. Ze onderzoekt of deze voldoen aan gestelde kwaliteitscriteria en schrijft een gap-analyse. Daarnaast onderzoekt ze nieuwe/ andere meetinstrumenten door op te halen wat binnen verschillende locaties gebruikt wordt en te sparren met vergelijkbare organisaties. Eva gebruikt en ontwikkeld hierbij haar analytische vaardigheden, schrijfvaardigheden en communicatieve vaardigheden.

Project 2: Beleidsmedewerker Kwaliteit bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH)

Eva is haar tweede project gestart als beleidsmedewerker kwaliteit bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). De NVH is een beroepsvereniging die de belangen behartigt van ruim 1250 aangesloten huidtherapeuten in Nederland. Daarnaast zetten zij zich in voor het optimaal houden van kwaliteit en voor een goede positie van de huidtherapeut en huidtherapie in het algemeen.

Eva gaat gevarieerde projecten begeleiden die allemaal raakvlakken hebben met kwaliteitsverbetering. Eva gaat een branche specifieke RI&E (risico inventarisatie- en evaluatie) schrijven om huidtherapeuten te ontlasten van deze taak. Hiervoor moet ze input ophalen bij huidtherapeuten en zal een werkgroepen moeten leiden. Daarnaast werkt Eva aan een project voor het opzetten van een visitatie. Eva begeleid, analyseert en verbetert de pilot methodiek die hiervoor ontwikkeld is. Verder gaat Eva een kwaliteitshandboek opstellen waarin kwaliteitscriteria begrijpelijk en toepasbaar beschreven staan. Een onderdeel hiervan zijn inrichtingseisen van praktijken.

Naast deze specifieke projecten is Eva onderdeel van het ‘bureau’ van NVH. Tussen medewerkers zijn korte lijntjes, waardoor Eva leert hoe de organisatie van een beroepsvereniging eruitziet. Ze heeft contacten met collega’s van de academie tot communicatie en andere beroepsverenigingen.