Esther de Bruin
Esther de Bruin
  • MSc International Business & Management

  • BSc Bedrijfskunde

  • Woont in Groningen

  • Is per direct beschikbaar voor 16 uur per week

Over Esther:

Een bevlogen, betrouwbare en betrokken starter met een kritische blik en een onderzoekende houding. Het analyseren van en adviseren bij managementvraagstukken geeft mij energie, waarbij ik door mijn brede achtergrond in staat ben snel verbindingen te leggen.

Esther heeft tijdens haar opleidingen onder andere kennis opgedaan van effectieve marketingstrategieën, verandermanagement en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor haar Master scriptie voerde Esther een onderzoek uit naar sociale duurzaamheid in wereldwijde supply chains. Voor haar Bachelor scriptie heeft ze een onderzoek uitgevoerd naar de relatie tussen transformationeel leiderschap en de affectieve betrokkenheid om te veranderen.
Ze heeft ook een Minor gevolgd aan de Aarhus Universiteit in Denemarken, waar ze onder meer de vakken Industrial Marketing, Sustainable Production & Consumption en Business Intelligence heeft gevolgd.

Na haar studie heeft Esther onder andere werkervaring opgedaan als HR Trainee bij Stichting ZOA in Apeldoorn. Hier hield ze zich bezig met het updaten en verbeteren van de huidige HR processen, e-learning gericht op personeelsontwikkeling, de arbeidsmarktcommunicatie, het adviseren over (beleids-)documenten en de werving en selectie. Ze heeft ook een tijdelijke klus als HR-medewerker uitgevoerd bij OIM Orthopedie. Daarnaast was Esther HR vrijwilliger bij Stichting Next Move, waar ze advies gaf over het HR beleid.

Esther heeft verder ervaring opgedaan met de Zorgverzekeringswet en WMO door haar werkervaring bij Menzis. Daarnaast heeft ze gewerkt bij Espria die onder andere de inkoop doet voor verschillende zorginstellingen. Ze werkte daar aan een tijdelijk project binnen contractbeheer. Verder was Esther telefonisch medewerker bij de ANWB Alarmcentrale.

Esther is naast haar Traineeship op vrijwillige basis ook teamleider en kinderwerker bij De Stadskerk in Groningen en vertaalvrijwilliger bij Compassion.

Esther heeft ervaring opgedaan met en/of heeft kennis over:
/ HR beleid en HR processen
/ Bedrijfsprocessen en organisatiestructuren
/ Strategie en management
/ Beleid en advies
/ Wmo, Wlz, Jeugdwet, GGZ, ZvW, DBC’s
/ Zorginkoop en e-learning

In de loop van 2016 betrad ik met een master International Business & Management op zak de arbeidsmarkt, zonder goed te weten welke kant ik daar nu eigenlijk mee op wilde. Ik ben altijd al breed geïnteresseerd geweest en heb dat ook zeker laten doorwerken in mijn studiekeuzes. Maar met het felbegeerde papiertje in handen werd het toch langzaam tijd om na te denken over welke richting ik wilde geven aan mijn carrière.

Veel mensen met een bedrijfskundige achtergrond kiezen voor een carrière in een commerciële instelling. Al wist ik destijds nog niet precies welke kant ik op wilde, ik wist wel dat dit waarschijnlijk niet bij mij zou passen. Ik krijg energie van het helpen van anderen, en vind het belangrijk om in mijn werk van betekenis te zijn voor kwetsbare doelgroepen.

Met deze zelfkennis belandde ik bij een ontwikkelingshulporganisatie, waar ik een jaar lang ondersteuning heb mogen bieden aan de HR-afdeling. In dit jaar heb ik mijzelf mogen ontplooien, ontdekt wat mij echt energie geeft en grenzen verlegd. Tegelijkertijd zag ik mezelf (voor nu) niet in een ontwikkelingsland wonen en werken, dus nam ik afscheid. Nog altijd met dezelfde drive om van betekenis te zijn voor anderen ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging , nu wat dichter bij huis.

Zo kwam ik al snel terecht bij het Traineeship Zorg & Welzijn van High Select, en kon ik in oktober 2018 starten met mijn eerste opdracht. Het mooie aan dit Traineeship vind ik dat je de mogelijkheid krijgt om bij verschillende zorginstellingen binnen te kijken, maar ook dat er veel ruimte is voor professionele en persoonlijke ontwikkeling door middel van o.a. trainingsweekenden en coaching. Doordat High Select Trainees heeft in het hele land, die geregeld bij elkaar komen, bouw je aan een breed netwerk van (jonge) zorgprofessionals met wie je kennis en ervaringen kunt delen. Daarnaast is het ook gewoon erg gezellig.

Ik heb tot nu toe al veel geleerd tijdens het Traineeship, en kijk  uit naar de uitdagingen die me nog te wachten staan.

Project 1: Stafmedewerker bij Cosis

Esther was stafmedewerker binnen het Cosis Expertisecentrum (CEC). In deze rol bood ze ondersteuning aan het management en adviseerde ze deze ten aanzien van de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van operationeel en tactisch beleid. Taken die hierbij hoorden waren onder andere het coördineren van en deelnemen aan projecten (zoals ‘de borging van het opleidingsplan’, ‘het verbeteren van de inwerkprogramma’s’ en ‘het optimaliseren van diagnostisch onderzoek’), communicatie met de medewerkers, het verbeteren van processen binnen de afdeling, bewaken van de voortgang van projecten en het (mede) opstellen van jaarplannen.

Daarnaast ondersteunde Esther voor 12 uur in de week de stafmedewerkers van een andere afdeling binnen Cosis (WlZ regio Midden). De voornaamste taken op deze afdeling bestonden uit het in kaart brengen en analyseren van diverse gegevens die als input dienden voor vervolgonderzoeken. Daarnaast onderzocht ze de mogelijkheid tot het opzetten van een respijtvoorziening voor GGZ cliënten en adviseerde ze de stafmedewerkers en manager op basis van dit onderzoek.

Project 2: Projectmedewerker bij Noorderbreedte

Noorderbreedte is een ouderenzorg-instelling in Friesland welke vijftien locaties en een revalidatiecentrum omvat.

Esther is bij Noorderbreedte als projectmedewerker betrokken geweest bij de start van het Serviceteam; een nieuw team dat tot doel heeft de (zelfsturende) zorgteams maximaal te ontzorgen, zodat zij zich volledig kunnen richten op de zorg voor cliënten. Ze voerde de laatste voorbereidende werkzaamheden uit voorafgaand aan de start in januari 2020. Denk hierbij o.a. aan de inrichting van het systeem waar het serviceteam de binnenkomende meldingen in registreert en het uitwerken van afspraken met diverse partijen. Tevens is ze onderdeel van het serviceteam geweest en bood ze in die rol ondersteuning aan de zorgteams. Daarnaast stelde ze werkinstructies op en signaleerde en adviseerde ze ten aanzien van verdere verbetering van o.a. processen en beleid.

Esther is per direct beschikbaar voor een nieuw project.