Elise Elferink
Elise Elferink
  • MSc Gezondheidswetenschappen
    BSc Verpleegkunde

  • Geboren in 1996

  • Woont in Zwolle

Elise is een gemotiveerd, leergierig, rustig en sociaal persoon

Elise heeft de bachelor verpleegkunde afgerond aan Saxion Enschede. Daarna heeft zij twee jaar als verpleegkundige gewerkt. In februari 2021 is Elise begonnen met de pre-master Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Twente. In september 2022 is zij gestart met de master Gezondheidswetenschappen met als specialisatie; optimalisatie van zorg. Momenteel is zij bezig met het afronden van haar scriptie. Naar verwachting zal zij medio september 2022 haar diploma in ontvangst mogen nemen.

De afgelopen jaren heeft Elise binnen de gezondheidszorg stage gelopen en gewerkt. Daarbij heeft zij ervaring op kunnen doen in verschillende werkvelden binnen de zorg. Zij heeft gewerkt in ziekenhuizen, de psychiatrie, thuiszorg, en (particuliere) woonomgevingen voor mensen met dementie. Elise is sinds februari bezig met haar afstudeerscriptie. Dit onderzoek voert zij uit voor Acute Zorg Euregio. Acute Zorg Euregio onderzoekt samen met ziekenhuizen binnen de Euregio (Twente en Achterhoek) geschikte oplossingen voor het oplopende tekort aan (Intensive Care) verpleegkundigen. Het opzetten van een gedeelde flexpool voor Medisch Spectrum Twente (MST), Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) en Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) zou een oplossing kunnen zijn om de beschikbare Intensive Care (IC) verpleegkundigen zo efficiënt mogelijk in te kunnen zetten. Elise onderzoekt het perspectief van IC verpleegkundigen ten aanzien van flexibele inzetbaarheid in MST, ZGT en SKB. Mochten veel IC verpleegkundigen open staan voor flexibele inzetbaarheid, wordt er wellicht daadwerkelijk een flexpool voor deze drie ziekenhuizen opgezet in de toekomst.

Door de vele interessante verhalen van haar stiefmoeder, die ook werkzaam is in de zorg, heeft Elise destijds gekozen voor de opleiding tot verpleegkundige. Tijdens de opleiding heeft Elise in onder andere een Nederlands ziekenhuis en twee ziekenhuizen in Namibië ervaring op kunnen doen. Door deze stages werd Elise enthousiast voor het werken in het ziekenhuis. Na het behalen van haar diploma is zij binnen Deventer Ziekenhuis in de flexpool gaan werken op de afdelingen Cardiologie, Urologie en Gynaecologie. Ondanks dat zij dit zeer interessant vond, merkte Elise dat haar passie toch ergens anders lag dan bij de directe patiëntenzorg. Tijdens de opleiding kwamen onderwerpen zoals kwaliteitsbewaking en innovatie binnen de zorg aan bod. Als verpleegkundige ervaarde zij echter geen ruimte om ook daadwerkelijk met dit soort onderwerpen aan de slag te gaan. De afdelingsmanager gaf de tip dat de opleiding Gezondheidswetenschappen wellicht bij Elise zou passen, omdat zij erg leergierig en onderzoekend is. Elise heeft zich toen verdiept in deze opleiding en werd gelijk enthousiast. De opleiding tot gezondheidswetenschapper bood de mogelijkheid om op een andere manier binnen de gezondheidszorg aan het werk te gaan.

Elise heeft destijds eerst een pre-master Gezondheidswetenschappen moeten volgen. Daarbij kreeg zij de volgende vakken aangeboden: Health Information Systems, Human Resource Management, Quality and Safety and Operations Management. Na het afronden van de pre-master is Elise begonnen met de master. Daarbij heeft zij gekozen voor de specialisatie optimalisatie van zorg. Tijdens de master werden de volgende vakken aangeboden: Stakeholder Preference Elicitation and Decision Support, Data Science, Optimizing Healthcare Processes, Quality Management in Healthcare en Finance and Healthcare Purchasing.

Omdat Elise nog bezig is met de afronding van haar master, heeft zij nog geen relevante werkervaring op kunnen doen in dit werkveld. Dat is dan ook de reden dat zij met een Traineeship bij High Select haar carrière als gezondheidswetenschapper wil starten. High Select biedt haar de mogelijkheid om voor verschillende opdrachtgevers te werken zodat zij kan ontdekken welk type opdrachten haar interesse wekken en haar de meeste energie geven. Gebaseerd op haar werkervaring als verpleegkundige gaat haar voorkeur uit naar opdrachten waarbij zij praktische vraagstukken uit de praktijk kan aanpakken, kan meedenken over de toekomstbestendigheid van de gezondheidszorg, opdrachten gericht op kwaliteitsbewaking of innovaties binnen de zorg.

Elise heeft nog geen testimonial geschreven.

Elise heeft nog geen afgeronde projecten.