Elien Oosterwegel
Elien Oosterwegel
  • MSc Bestuurskunde (specialisatie Publiek Management)
    BSc Bestuurskunde

  • Geboren in 1994

  • Woont in Deventer

Elien is enthousiast, flexibel, leergierig en een verbinder.

Elien heeft de Bachelor Bestuurskunde en de Master Bestuurskunde afgerond aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Tijdens de Master heeft Elien gekozen voor de specialisatie Publiek Management. Voor haar Master scriptie heeft ze in opdracht van woon-zorgcentrum Humanitas een kwalitatief onderzoek uitgevoerd naar leiderschap in de ouderenzorg om een inclusieve gemeenschap te bevorderen. Daarnaast liep ze hier ook stage en nam ze onder andere deel aan verschillende activiteiten die in het woon-zorgcentrum werden georganiseerd.

Elien heeft in de Bachelor gekozen voor de specialisatie Beleid, Bestuurswetenschappen en Organisatiewetenschappen. Ze heeft een brede analytische blik op maatschappelijke vraagstukken ontwikkeld door te onderzoeken hoe door bestuur, organisatie en beleid de samenleving kan worden verbeterd. In deze interdisciplinaire studie werden juridische, economische, sociologische, filosofische en politieke inzichten gecombineerd. Ze volgde de Minor conflictstudies van het CICAM (Centrum voor Internationaal Conflict – Analyse & Management), omdat vraagstukken op het gebied van de ontwikkeling van samenlevingen haar aanspreken. Elien heeft ook een summerschool gedaan in Estland aan de Tallinn University. Tijdens de Bachelor groeide haar interesse in het beleidsdomein van de zorg. Een van haar onderzoeken ging bijvoorbeeld over de conformiteit van de beleidsuitvoering van het beleid van een gemeente die te maken kreeg met de WMO in 2015 Ze schreef ook beleidsdocument over het ethische handelen van een beleidsmedewerker die werkzaam is in de zorg. Voor haar Bachelor scriptie heeft Elien een kwalitatief onderzoek uitgevoerd naar de factoren die van invloed zijn op grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van spoedzorg in de EUREGIO.

Naast haar studie werkte Elien als Servicemedewerker bij thuiszorgorganisatie Carinova. Op dit moment werkt ze daar nog steeds als projectmedewerker. Elien maakte in de studietijd ook onderdeel uit van verschillende commissies binnen de studievereniging BOW en ze zit in de ledenraad van KRO-NCRV, waar ze onder meer meedenkt over beleidslijnen voor de koers en de strategie van de vereniging.

In maart 2021 ben ik gestart met het Traineeship van High Select. Ik ben met High Select in contact gekomen nadat ik tijdens een gesprek met iemand uit het werkveld de tip kreeg om eens te kijken naar de mogelijkheden die dit Traineeship biedt. Ik verwacht met het High Select-Traineeship mijn kennis en ervaring te kunnen verdiepen en verbreden. Ook verwacht ik een relevant netwerk te kunnen opbouwen. Als bestuurskundige heb ik een interdisciplinaire kijk op maatschappelijke opgaven ontwikkelt, maar hoop ik de komende jaren door middel van het Traineeship specifiek in het domein van gezondheidszorg en Welzijn te kunnen ontwikkelen.

Project 1: Projectmedewerker afdeling Kwaliteit en Veiligheid bij Medisch Spectrum Twente

Elien houdt zich in MST Enschede als projectmedewerker bij de afdeling Kwaliteit en Veiligheid bezig met de voorbereiding van de NIAZ accreditatie. Dit is een externe audit van het Nederlands instituut voor accreditatie van de Zorg, waarbij zorginstellingen op kwaliteitsnormen worden getoetst. De taken en verantwoordelijkheden die ze hierbij heeft zijn met name gericht op de organisatie en voorbereiding van deze audit. Zo heeft ze zich bijvoorbeeld beziggehouden met het maken van een magazine om medewerkers te informeren over de audit. Ze hoopt op deze manier bij te dragen aan het succesvol behalen van de accreditatie.

Na het behalen van deze audit heeft ze verschillende taken opgepakt gericht op het kwaliteitsmanagementsysteem. En heeft ze verschillende taken opgepaktĀ  gericht op Kwaliteit en Veiligheid. Daarnaast heeft Elien veel geleerd over een nieuw EPD en COVID.

Huidig project: Projectmedewerker bij Stichting IZZ

Later hierover meer.