Denise Lagerweij
Denise Lagerweij
 • BSc Personeelwetenschappen

 • Geboren in 1994

 • Woont in Utrecht

Denise is enthousiast, ondernemend, ijverig, initiatiefrijk en een teamspeler.

Denise heeft een Bachelor in Personeelwetenschappen afgerond aan Tilburg University. Tijdens haar Bachelor heeft ze een Economics Minor aan Monash in Australië gevolgd.

Denise heeft tijdens haar Bachelor brede kennis opgedaan op het gebied van organisaties en (werk) psychologie. Daarnaast kan ze sociale zaken vanuit een strategisch perspectief bekijken. Voor haar Bachelor scriptie heeft Denise een kwalitatief onderzoek gedaan naar de relatie van werkdruk op de medewerkers’ betrokkenheid tot de zorgorganisatie, en welke invloed ondersteuning vanuit de organisatie hierop heeft.

Tijdens haar opleiding heeft ze een half jaar in het buitenland gestudeerd. Hierdoor heeft zij geleerd om in een nieuwe omgeving snel iets op te bouwen en zich flexibel op te stellen. Door de mix van onderwijs op topniveau en de internationale omgeving waarin werd lesgegeven, heeft Denise zich sterk ontwikkeld op zowel academisch als sociaal vlak.

Daarnaast heeft Denise ervaring opgedaan door stages op het gebied van Zorg en Welzijn. Haar ondernemende karakter kwam naar voren bij haar bijbaan als supermarkt medewerker, waarbij ze doorgroeide naar workfloor manager. Als laatste functie was Denise werkzaam als junior HR consultant bij Unipartners.

Voor haar eerste project heeft Denise High Select begeleidt bij de overgang naar het softwarepakket AFAS.  Binnen dit project was Denise werkzaam op 3 niveaus: strategisch, tactisch en operationeel.

Voor haar tweede project heeft Denise de NVZA ondersteund bij het maken van beleid op het gebied van leiderschapsontwikkeling en richtlijnenontwikkeling. Daarnaast was ze werkzaam bij de commissie Beroepsbelangen en heeft ze ondersteund bij het maken van een SWOT-  en Stakeholderanalyse en het opzetten van een LTO.

Voor haar derde project is Denise werkzaam bij ONS welzijn als projectmedewerker op de afdeling HRM. Hier ondersteunt ze de afdeling op het gebied van het introductiebeleid en is ze verantwoordelijk voor het opleidingsplan van de medewerkers van ONS welzijn.

Het heeft wat leergeld en een paar opleidingen gekost voordat ik realiseerde wat mijn passie is; Human Resources! Door mijn welzijnsachtergrond heb ik geleerd dat niets mij zo blij maakt als het werken met mensen. Door mijn stages heb ik geleerd dat ik het stukje werkgeluk en motivatie vooral interessant vond . Door mijn leergierigheid en ambitie realiseerde ik dat ik meer wilde leren over HRM. Ik ben van het MBO doorgegroeid naar de universiteit, zodat ik de meeste kans had om verandering teweegbrengen!

In eerste instantie wilde ik na mijn opleiding Personeelwetenschappen mijn curriculum verbreden met ICT, aangezien ICT erg interessant is en een grote impact op HRM gaat maken. Op het moment dat ik mijn IT baan startte, gooide Corona roet in het eten. Achteraf gezien ben ik daar blij mee, anders was ik High Select misgelopen!

High Select is een ontzettend fijne, warme organisatie waar ik me direct thuis voelde. Het meedenken wordt erg gewaardeerd en dat geeft me energie. Daarnaast krijg ik het vertrouwen en de kansen uit de organisatie om taken op te pakken die me interessant lijken. Als voorbeeld: Ik verdiep me op het moment in SEO-scores en probeer dit toe te passen. Daarnaast heeft mijn project een grote impact binnen de organisatie. Ik vind het erg tof dat ik met de implementatie van HR-software aan de slag mag! Zo zie je maar dat ICT en HR elkaar altijd weer vinden.

Ik werk inmiddels iets langer dan een maand bij High Select. Bij High Select werken mensen met hart voor Zorg & mens, en dat motiveert. Ik werk hard aan mijn leerdoelen en wordt hierbij goed begeleid door High Select. Het Traineeship is wel echt aanpakken, gelukkig krijg ik daar energie van. High Select ondersteunt mijn ambities en ik verwacht binnen het Traineeship te ontdekken binnen welke functie ik de meeste impact kan maken. Ik heb onwijs veel zin in de komende twee jaar en ik ben ervan overtuigd dat dit Traineeship de beste investering voor mijn carrière gaat zijn!

Project 2: Beleidsondersteuner bij Nederlandse Vereniging van Ziekenhuis Apothekers (NVZA)

Zij was verantwoordelijk voor het ondersteunen van commissies bij het ontwikkelen, implementeren en evalueren van beleid. Vanuit het meerjarenplan 2020-2025 ondersteunde ze de commissies die werkzaam zijn op het gebied van:

 • Leiderschapsontwikkeling;
 • Behartigen van de beroepsbelangen van de ziekenhuisapothekers;
 • Richtlijnontwikkeling;

Daarnaast heeft ze de NVZA ondersteunt bij een Stakeholder- en een SWOT-analyse .

Project 1: Projectleider bij High Select

Denise is reeds gestart met haar eerste project als Projectleider bij High Select. Denise heeft in 6 maanden het softwarepakket AFAS binnen de organisatie geïmplementeerd. Binnen dit project was ze werkzaam op 3 niveaus: strategisch, waaronder het overzicht houden over de voortgang, tactisch, wat gedragsverandering en procesverandering omvatte en praktisch operationeel implementeren en bugfiksing.
Haar verantwoordelijkheden zijn als volgt:

 • Het project plannen;
 • Planning en status bewaken;
 • Het onderzoeken van de wensen van de stakeholders;
 • Het betrekken van alle stakeholders;
 • Bemiddelen tussen de wensen van de organisatie en het systeem;
 • Het opzetten van een pilotgroep;
 • Het systeem opbouwen in samenwerking met 2 consultants;
 • Het testen van het systeem;
 • Handleidingen schrijven en filmen m.b.t. het systeem.

Daarnaast heeft ze extra taken binnen de HR-afdeling opgepakt, zoals het schrijven van de blogs aan het einde van het Traineeship, het voeren van gesprekken met potentiële kandidaten en het beheren van het HR-gedeelte van de High Select website.

Project 2: Projectmedewerker HRM bij ONS welzijn

Denise is gestart als projectmanager HRM. Zij ondersteunt het team op de administratieve processen, daarnaast is ze gestart met het (her)schrijven van het introductie- en opleidingsbeleid en is ze verantwoordelijk voor het opleidingsplan van de medewerkers van ONS welzijn.