David Penninga
David Penninga
  • MSc Administration Health

    MSc Strategic Innovation Management

    BSc Bedrijfskunde

  • Geboren in 1995

  • Woont in Utrecht

David is ondernemend, ambitieus, klantvriendelijk, resultaatgericht en enthousiast

David heeft een dubbele Master in Administration Health en in Strategic Innovation Management, en daarnaast een Bachelor Bedrijfskunde, allen afgerond aan Rijksuniversiteit Groningen.

Vorig jaar heeft David zijn afstudeerscriptie afgerond bij het UMCG. Hier heeft hij een onderzoek uitgevoerd naar meerdere innovatieprojecten en de effectiviteit gemeten over tijd. Hierbij lag de focus voornamelijk op de invloed van professionele subgroepen binnen ziekenhuisteams tijdens innovatieprojecten.

Tijdens zijn Bachelor heeft David samen met een studievriend een eigen bedrijf opgericht. Dit bedrijf koppelde middelbare scholieren aan universiteitsstudenten voor bijles en examenvoorbereiding. David was mede-eigenaar van deze organisatie en beheerde het voor twee jaar.

David werkte ook als shiftleider bij de Albert Heijn, waar hij aan een team van 10 medewerkers leiding gaf. Daarnaast heeft David voor zijn studentenvereniging samen met 6 medestudenten een inauguratiedag georganiseerd waar meer dan 400 studenten bij aanwezig waren

Na het afronden van mijn Bachelor Bedrijfskunde ben ik mezelf gaan afvragen welke kant ik met mijn carrière op wilde gaan. Tijdens mijn studie was ik erachter gekomen dat ik eigenlijk veel dingen interessant vond. Zo vond ik zowel het financiële, het technologische en het innovatieve gedeelte binnen Bedrijfskunde leuk. Echter, hetgeen waar ik echt energie van kreeg, ervaarde ik buiten mijn studie om. Naast mijn studie heb ik namelijk een bijlesbedrijf onder mijn hoede gehad waarbij ik zowel werknemers aanstuurde als bijles gaf aan scholieren. Geleid door mijn passie voor het helpen van mensen heb ik gekozen om na mijn Bachelor de gezondheidszorg op te gaan.

Mijn master Business Administration & Health heb ik met veel plezier gevolgd. Vooral mijn afstudeerscriptie die ik schreef bij het Universitair Medisch Centrum Groningen deed mij doen inzien dat ik in de gezondheidssector wilde gaan werken. Ik kreeg tijdens mij scriptie ook vaak te horen van medici dat er behoefte is aan de Bedrijfskundige blik op de zorg.

Toch had ik ook nog twijfels: want wat wilde ik dan precies doen binnen de gezondheidssector? Het Traineeship van High Select zie ik als dé kans om op deze vraag antwoord te krijgen. In de komende twee jaar wil ik zo veel mogelijk facetten van de gezondheidszorg leren kennen om aan het einde van mijn Traineeship zeker te weten welke kant ik op wil gaan binnen de gezondheidssector. Ik ben dan ook van mening dat ik door middel van het leertraject van High Select en het sparren met mijn mede trainees de kans krijg het maximale uit mezelf te halen de komende twee jaren.

Project 1: Projectmedewerker bij Verenso

Verenso is de beroepsvereniging van en voor specialisten ouderengeneeskunde. Verenso houdt zich bezig met belangenbehartiging, kwaliteit, wetenschappelijk netwerk en samenwerking. Het doel van Davids project is om de Wzd crisisdienstverlening te monitoren en te evalueren. Dit deed David door Specialisten ouderengeneeskunde en Artsen Verstandelijk Gehandicapten door het hele land te interviewen.

David heeft een overzicht gemaakt o.b.v. de interviews hoe de Wzd crisisdienstverlening per Zorgkantoor is ingericht. Dit overzicht geeft antwoord op vragen zoals hoeveel bedden elke regio heeft en wat er wel en niet goed gaat. Dit overzicht wordt gebruikt aan de lobbytafel waar alle belanghebbende partijen aansluiten zoals bijvoorbeeld het VWS, Zorgkantoor Nederland, Verenso en de NVAVG.

Project 2: projectleider bij de NVAVG

De NVAVG heeft de weg ingeslagen om zowel de vereniging als het AVG-vak verder te professionaliseren. Hierbij speelt David een belangrijke rol door het project Regionalisering te leiden. De NVAVG is benieuwd in hoeverre de artsen behoefte hebben aan een regio indeling en welke invulling hieraan gegeven moet worden. Daarnaast houdt David zich bezig met het vernieuwen van de website. De website moet onder andere de zichtbaarheid van de NVAVG en het AVG-vak vergroten binnen het zorglandschap

Huidig project: Projectmedewerker bij St. Antonius Ziekenhuis

Later hierover meer.