Corné Hendriks
Corné Hendriks
  • MSc Biomedical Sciences

    BSc Biomedical Sciences

  • Is 27 jaar

  • Woont in Nijmegen

Corné is sociaal, communicatief vaardig, initiatiefrijk, kritisch en vindingrijk.

Corné heeft zowel de Bachelor als de Master Biomedical Sciences afgerond aan de Radboud Universiteit.

Corné heeft in zijn Master twee specialisaties gevolgd en afgerond, namelijk: Human Movement Sciences en Health Technology Assessment. Voor zijn specialisatie Human Movement Sciences heeft Corné onderzoek gedaan naar de loslating van de tibiale component in gecementeerde knie arthroplastiek door middel van computermodellen bij het Orthopaedic Research Lab aan het Radboudumc. Voor zijn specialisatie Health Techonology Assessment heeft Corné onderzoek gedaan naar kosteneffectiviteit van anti-IL-5(R) biologicals bij de behandeling van ernstig astma in opdracht van GlaxoSmithKline.

Corné is tijdens zijn studie werkzaam geweest als logistiek planner binnen het Radboudumc op de afdeling radiotherapie. Daarnaast heeft Corné ook deel uitgemaakt van de bata4life commissie verbonden aan de batavierenrace. Binnen deze commissie was hij medeverantwoordelijk voor initiatieven om geld in te zamelen ten behoeve van KWF kankerbestrijding. Tevens heeft Corné een bestuursfunctie als wedstrijdsecretaris vervuld bij Nijmeegse Studenten Rugby Vereniging Obelix. Hier was hij verantwoordelijk voor alle praktische zaken rondom wedstrijden van de verschillende teams.

Corné is tijdens zijn Master een jaar naar het buitenland geweest waar hij werkzaam is geweest als Divemaster bij een duikschool in Thailand. Hier was hij verantwoordelijk voor het begeleiden van klanten voor, tijdens en na het duiken, en was hij werkzaam als salesmedewerker in de duikschool. Na zijn tijd in Thailand heeft Corné in de Outback van Australië gewerkt als offsider op een boorinstallatie in de goudindustrie

Al op de middelbare school had ik een interesse in het menselijk lichaam en de Gezondheidszorg en koos daardoor voor het profiel natuur en gezondheid. Echter zag ik mezelf niet zo snel direct met patiënten in contact staan, maar wilde wel graag een medische studie volgen. Zodoende kwam ik bij de studie biomedische wetenschappen terecht, waar je wordt opgeleid om medische studies op te zetten en uit te voeren. Na een aantal stages te hebben gelopen tijdens mijn studie in verschillende disciplines en daarbij op diverse vlakken medisch onderzoek te hebben gedaan, kwam ik erachter dat dat niet de manier was waarop ik wilde bijdragen aan de gezondheidszorg. Gelukkig zijn er vanuit de biomedische wetenschappen nog tal van andere plekken, waar je de opgedane kennis kan gebruiken om bij te dragen aan de Zorg.

Ik ging op zoek naar een Traineeship, waar ik naast projecten in de Zorg ook nog de nodige persoonlijke ontwikkeling door kon maken om daarbij aan aspecten te kunnen werken die tijdens mijn studie niet naar voren zijn gekomen. Tijdens deze zoektocht kwam ik bij High Select terecht, waar je naast projecten in de Zorg en Welzijn sector ook op uiteenlopende manieren begeleid wordt om je klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Daarbij is ook de jonge en dynamische sfeer bij High Select van meerwaarde om zo ook van medetrainees te leren en kennis te delen. Op deze manier hoop ik door zowel de projecten en de persoonlijke ontwikkeling te ontdekken waar mijn talenten en kennis het beste tot zijn recht komen.

Al vrij snel na mijn eerste contact met de Traineebegeleiders en Regiomanagers van High Select kwam er een eerste opdracht op mijn pad. Bij deze Opdrachtgever komt mijn medische kennis zeer van pas, maar is er ook nog veel ruimte om te ontdekken waar ik een bijdrage kan leveren en mezelf te ontwikkelen.

Corné heeft nog geen projecten afgerond.

Huidig project: Projectmedewerker bij PAMM

Stichting PAMM is hét centrum voor infectieziekten en pathologie in de regio Zuidoost Brabant. PAMM werkt hierbij intensief samen met verschillende ziekenhuizen, zorginstellingen, huisartsen, de GGD en verloskundigenpraktijken. Zo verwerkt PAMM in tijden van corona een groot aantal van de PCR tests in de regio in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Corné is bij PAMM werkzaam op de ICT-afdeling en houdt zich bezig met een aantal verschillende taken op het gebied van rapportages aan klanten en het facturatieproces. Een groot aantal klanten, uiteenlopende tests en de bijbehorende kosten, én gescheiden Lab informatiemanagement systemen voor de twee specialismen leidt tot een complex facturatieproces. Het in kaart brengen van dit proces en de evaluatie hiervan is waar Corné zich mee bezig gaat houden.