Anne van Hulten
Anne van Hulten
  • MSc Health Economics, Policy and Law

    BSc Bestuurs- & Organisatiewetenschappen

  • Geboren in 1996

  • Woont in Amsterdam

Anne is een snelle leerling en breidt graag haar kennis en vaardigheden uit.

Ze is enthousiast, doelgericht, initiatiefrijk en volhardend.

Anne heeft een Bachelor in Bestuurs- & Organisatiewetenschappen behaald aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze heeft daarna haar Master in Health Economics, Policy and Law afgerond aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Anne heeft tijdens haar Bachelor een management stage gelopen bij het algemeen district ziekenhuis Northampton, waar zij verantwoordelijk was voor het implementeren van LEAN tools in het laboratorium voor Pathologie. Haar planmatige, doortastende en managementkwaliteiten zijn onder andere binnen deze functie tot uiting gekomen.  Deze talenten zijn ook zichtbaar binnen haar rol als verzorgende & team ondersteuner bij Thuiszorg Emile, waar zij o.a. verantwoordelijk is voor het leiden van de vergaderingen.

Anne is gepassioneerd over de zorgsector en haar complexiteit. Tijdens haar Master thesis heeft ze onderzoek gedaan naar de verschillende vormen van langdurige zorg die worden ingezet binnen Europese landen. Anne heeft binnen Zonnehuis ook praktische ervaring opgedaan met de zorg, in de rol van verzorgende. Tevens is ze sociaal en maatschappelijk betrokken. Zo heeft ze onder andere zes jaar lang kinderen met een taalachterstand Nederlandse les gegeven

De Zorg heeft mij al vanaf jongs af aan aangesproken. Vroeger was ik meer geïnteresseerd in het worden van arts, maar later besefte ik me dat de complexiteit van het hele zorgsysteem veel interessanter is. Tijdens mijn studie Bestuurs- en Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam werd het voor mij steeds duidelijker dat ik bestuurskundige vraagstukken interessant vind, maar voornamelijk toegespitst op de Zorg. Met dit in mijn achterhoofd heb ik gekozen om een Master Health Economics, Policy and Law in Rotterdam te doen. Na het afronden hiervan vond ik het moeilijk om te besluiten wát in de zorg ik graag wilde gaan doen. Hier komt het Traineeship van High Select goed voor van pas, waarbij je meerdere Projecten binnen verschillende organisaties uit kan voeren om zo te ontdekken waar mijn kracht in ligt.

De uitdagingen waar veel zorgorganisaties momenteel voor staan en de complexiteit van de zorg bieden veel mogelijkheden tot het ontwikkelen van mezelf op professioneel gebied tot iemand die verandering en verbetering doorvoert om zo écht een verschil te kunnen maken.

Ik verwacht tijdens dit Traineeship verschillende rollen in verschillende organisaties te realiseren, waardoor ik kan ontdekken wat het beste bij mij past. Vanwege mijn Bachelor in Bestuurs- en Organisatiewetenschappen ben ik geïnteresseerd in een beleidsfunctie, maar de rol van projectleider of een managementfunctie spreekt mij ook aan. Tijdens deze 2 jaar hoop ik door middel van trainingen en workshops mij verder te ontwikkelen. Ik zie dit Traineeship als een mooie investering en een goede basis voor mijn toekomstige carrière.

Project 1: Projectmedewerker bij GGZ

Anne ondersteunde de manager algemene zaken op de poli Kind en Jeugd.

Het project bestond uit twee delen. Enerzijds ondersteunt ze de manager algemene zaken in verschillende dingen, zoals de implementatie van het Zorg Prestatie Model. Ook zorgde ze voor de implementatie van een systeem waarbij verschillende zorginstanties makkelijker met elkaar kunnen samenwerken wanneer er zorgen zijn rondom cliënten.

Anderzijds werkte ze met de directeur algemene zaken aan het schrijven van een rapport met aanbevelingen over de samenwerking tussen de volwassen en de jeugd acute psychiatrie.

Huidig project: Programmasecretaris / Parlementair ondersteuner programma covid-19 vaccinatie bij het RIVM

Anne is reeds gestart bij het RIVM binnen het crisisprogramma covid-19 vaccinatie. Hier is zij medeverantwoordelijk voor verschillende taken zoals de planning, organisatie en verslaglegging van verschillende vormen van overleg binnen het programma. Ook ondersteunt zij bij het vormgeven en inhoudelijk definiëren van het programma, en bij het organiseren van de communicatie rondom het programma.

Verder ondersteunt zij de programmamanager in het parlementaire proces. Dit houdt in dat zij het proces tussen VWS en het RIVM omtrent kamervragen, kamerbrieven en debatten monitort en coördineert.