Amy Mulder
Amy Mulder
  • MSc Organisaties, Verandering en Management

  • Geboren in 1997

  • Woont in Apeldoorn

Amy is enthousiast, flexibel, ambitieus en leergierig.

Amy heeft de Master Organisaties, Verandering & Management en Bachelor Onderwijswetenschappen behaald aan de Universiteit Utrecht.

Tijdens haar studie heeft Amy zich breed georiënteerd op leren, ontwikkeling en organisatieverandering binnen publieke organisaties. Amy heeft verschillende projecten gedaan op deze thema’s. Zo heeft Amy meegeschreven aan een adviesrapport over het binden & boeien van medewerkers voor Pluryn, heeft ze lesmateriaal ontwikkeld voor een basisschool, heeft ze met medestudenten een adviesrapport geschreven voor de Gemeente Rotterdam over een organisatieverandering en heeft ze trainingsmateriaal ontwikkeld voor een jongerenorganisatie gericht op maatschappelijke vraagstukken. Na het afronden van haar masterstudie is Amy aan de slag gegaan bij de GGD als bron-& contactonderzoeker om een bijdrage te leveren aan de bestrijding van het coronavirus.

Amy heeft tijdens haar master bij ProRail onderzoek gedaan naar motivatie van medewerkers voor een organisatieverandering. Bij deze organisatieverandering werden twee teams samengevoegd en werden er veranderingen beoogd op het gebied van houding en gedrag. Door middel van interviews met medewerkers onderzocht Amy wat de motivatie van medewerkers belemmerde en gaf ze advies aan het management hoe de motivatie voor deze organisatieverandering gestimuleerd zou kunnen worden.

Voor haar bachelor thesis heeft Amy op een middelbare school een kwantitatief onderzoek gedaan naar hoever jongeren met verschillende perspectieven uit elkaar staan op sociale media.

Waarde toevoegen: ik wist altijd al dat dit belangrijk was voor mij. Ik wil iets betekenen voor de maatschappij en voor andere mensen. Alleen hoe doe je dat precies? En waar? En hoe weet je nou precies wat je eigen waarde is?

Met mijn Master Organisaties, verandering & Management en de Bachelor Onderwijswetenschappen op zak, was het tijd om op zoek te gaan naar een échte baan. Hoewel ik een tijd heb gewerkt als Bron- & Contactonderzoeker bij de GGD en ik dit heel dankbaar werk vond, was ik op zoek naar uitdaging en afwisseling. Dit was nog best wel lastig, want wat wil ik precies? Wat kan ik precies? En hoe kom ik als starter aan een interessante en uitdagende baan? Heel veel vragen dus en gelukkig kwam High Select al snel op mijn pad!

De organisatie High Select sprak mij meteen aan. Ik heb het altijd al interessant gevonden hoe mensen leren, ontwikkelen en veranderen, en laat dat nou precies zijn waar High Select zich mee bezighoudt. Naar mijn mening, is het een heel mooi concept dat starters meerdere projecten bij verschillende organisaties doen, daarnaast het Ontwikkelprogramma volgen en zo op hun eigen manier kunnen bijdragen aan de sector.

Als HR-Trainee heb ik het geluk om zowel op de HR-afdeling van High Select te mogen werken, als dat ik aan de slag ga bij een Opdrachtgever binnen de sector Zorg en Welzijn. Wat mij zo aanspreekt is dat je bij High Select meteen gaat werken aan een uitdagend Project, je écht de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en ik daardoor ook een beter beeld ga krijgen wat ik wil en kan. Zo ben ik vorige maand begonnen aan mijn eerste Project als Beleidsondersteuner Sociaal Domein binnen de Gemeente Renswoude. Totaal nieuw voor mij, maar heel interessant en ik weet zeker dat ik hier heel veel ga leren!

Dat ik mijzelf verder wil ontwikkelen als young professional, is voor mij namelijk wel duidelijk. Ik hoop veel werkervaring op te doen, door de verschillende Projecten en door daarnaast te blijven werken op de HR-afdeling van High Select.
Ik heb heel veel zin in de komende tijd en ik ben heel benieuwd naar waar ik over twee jaar sta!

Amy heeft nog geen projecten afgerond.

Project 1: Beleidsondersteuner Renswoude

Als Beleidsondersteuner van gemeente Renswoude is Amy verantwoordelijk voor het ondersteunen van de beleidsadviseurs van het sociaal domein. Amy is verantwoordelijk voor de volgende onderdelen:

  • Het cliënttevredenheidsonderzoek van de Wmo en jeugd verbeteren en uitvoeren en deze resultaten interpreteren;
  • De huidige subsidieverordening aanpassen en het opleveren van een nieuwe regeling;
  • Het aanpassen van de beschikking jeugd & Wmo;
  • Het opzetten van een brainstormgroep om de eenzaamheid in de gemeente te bestrijden;
  • Een opzet maken voor de verdeling van de thema’s van het sociaal domein in het gemeenteblad;
  • Het schrijven van verschillende collegevoorstellen zoals het adviesrecht bij beschermingswind.

Project 2: HR-medewerker High Select

Naast het Project voor de gemeente Renswoude, werkt Amy één dag per week op de HR-afdeling van High Select. Hier houdt zij zich voornamelijk bezig met het onderdeel werving en selectie, dus het aantrekken van geschikte kandidaten en het in gesprek gaan met potentiële nieuwe Trainees. Het doel hiervan is om de meest geschikte kandidaten te vinden en uiteindelijk te laten starten met het Traineeship van High Select.