Steffi van Tilborg

, Alumni,

Met een bedrijfskundige achtergrond is een baan in de zorg niet de eerste carrièremove waar mensen aan denken. Voor mij was het echter een hele logische stap. In mijn studententijd heb ik bijbanen gehad in de zorg en vaak dacht de bedrijfskundige in mij dat het toch wel wat handiger / leuker / beter moest kunnen.

Daarnaast sprak zorg me altijd al aan, omdat het allemaal om mensen draait; je kunt in de zorg dus écht wat betekenen voor de maatschappij. Aan de andere kant ben ik veel te nieuwsgierig om me meteen voor lange tijd aan één organisatie te binden in één bepaalde functie. Vandaar dat het Management Traineeship van High Select voor mij de ideale uitkomst is!

En so it all started… al snel werd ik voorgesteld bij GGNet, een grote geestelijke gezondheidsorganisatie op zoektocht naar innovatie- en beleidskracht. Dat leek me wel wat! Nu, bijna 10 maanden later, ben ik nog steeds even enthousiast. Ik mocht in samenwerking met managers en teams de meerjarenstrategie van VGGNet, een afdeling gespecialiseerd in patiënten met een licht verstandelijke beperking en psychiatrie, neerzetten. Ook heb ik meegeholpen om een nieuwe business unit op te zetten voor de generalistische basis GGZ en een nieuwe vorm van kennisdelen te implementeren tussen twee afdelingen. Inmiddels ben ik aan een tweede opdracht bij GGNet begonnen op de afdeling HRM.

Het mooie aan het Traineeship vind ik dat je enorm ondersteund wordt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling; je hebt een coach, een intervisiegroep, elke maand een interessante training en veel interessante en interactieve trainingsweekenden. Daarnaast biedt High Select ook leuke informele activiteiten aan, zoals het skiweekend en het gala-jaardiner, heel goed voor het contact met je medetrainees. En gezelligheid is immers ook belangrijk!

Ik kan niet wachten om nog meer zorgorganisaties te leren kennen en andere functies op me te nemen. Wie weet heb ik nog verborgen talenten en passies, die zo daar maar tevoorschijn kunnen komen.

Steffi heeft de Bachelor Bedrijfskunde en de Master Strategic Human Resource Management afgerond aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Ga naar de bovenkant