Marit Bravenboer

, Alumni,

Uitdagende projecten, professionele begeleiding en leerzame trainingen toegespitst op de sector Zorg en Welzijn: deze aspecten spraken me gelijk aan in het Traineeship van High Select. Na mijn studie Gezondheidswetenschappen en de master Health Care Management was ik op zoek naar een leuke functie in het beleid en management van de gezondheidszorg. Ik wilde graag aan de slag in een maatschappelijk relevante organisatie met een concrete missie, maar welke richting ik precies in wilde slaan was mij nog niet helemaal duidelijk.

In de zoektocht naar een leuke en passende baan bleek echter dat er mogelijkheden te over waren! Door een familielid werd ik getipt op High Select. Hun werkwijze sluit goed aan bij wat ik zocht. Het Traineeship biedt mij namelijk de mogelijkheid om me breder te oriënteren, verder te ontwikkelen en meer ervaring op te doen.

Mijn Traineeship ging gelijk goed van start: ik kon aan de slag als interim manager Algemene Zaken bij GGZ Rivierduinen. Samen met de manager Behandelzaken gaf ik leiding aan twee teams in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Hierbij was ik verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, de kwaliteit van zorg en het personeelsbeleid binnen het team.

Daarnaast ondersteunde ik als projectmedewerker de afdeling Ouderenpsychiatrie. Het doel van dit project was om de Visie op Ouderenpsychiatrie te concretiseren. Als projectmedewerker heb ik geïnventariseerd welke thema’s uitgewerkt moesten worden, belegde ik bijeenkomsten met externe partners en organiseerde ik een interne netwerkdag voor de medewerkers in de ouderenpsychiatrie.

In beide functies werd ik elke dag uitgedaagd en leerde ik steeds weer nieuwe dingen. De ondersteuning vanuit High Select in de vorm van trainingen en coaching geeft nog een extra impuls aan deze leercurve. Al met al heb ik gemerkt dat ik mij door het Traineeship zowel op professioneel als persoonlijk vlak al enorm heb ontwikkeld. Ik zie er daarom naar uit om met de opgedane kennis en ervaring van waarde te zijn in een volgende project!

Ga naar de bovenkant