Marieke Hermsen

, Alumni,

Traineeship bij Verenso

Ik kom uit een familie vol verpleegkundigen, artsen en medische onderzoekers. Het werken in de zorgsector is dan dus ook bijna aangeboren. Hoewel ik nog even rond gekeken heb voor een studie in de meer exacte wetenschap, kwam ik al snel op de studie Biomedische wetenschappen uit. Een studie, waarin ik heel veel inhoudelijke kennis op kon doen over het menselijk lichaam, gezond en ziek, maar ook over de gezondheidszorg. Tijdens het eerste jaar van mijn studie heb ik al besloten dat ik graag inhoudelijke kennis wilde opdoen, maar dat ik mij uiteindelijk meer met organisatie en evaluatie van zorg bezig wilde bezighouden. Daarom heb ik binnen de master Biomedische wetenschappen gekozen voor de afstudeerrichting Health Technology Assessment. Een richting waarin ik veel geleerd heb over wat de gezondheidszorg is, hoe deze in elkaar zit en hoe er ontwikkeld en geƫvalueerd kan worden.

Tijdens de stages in mijn opleiding kwam ik er al snel achter, dat ik het leuk vind om te kijken naar de organisatie van zorg en naar het bedrijf achter de zorginstellingen. Ik was bang dat dit een hele zoektocht zou opleveren naar een baan wanneer ik klaar was, maar eigenlijk kwam High Select al heel snel op mijn pad toen ik ging zoeken naar management en zorg. High Select geeft een combinatie, waarin ik mijzelf verder kan ontwikkelen, kan ontdekken wat ik leuk vind, management vaardigheden kan ontwikkelen en zeker ben dat ik werk in de zorgsector, de ideale combinatie voor mij zo net na mijn studie.

“Tijdens de stages in mijn opleiding kwam ik er al snel achter dat ik het leuk vind om te kijken naar de organisatie van zorg en naar het bedrijf achter de zorginstellingen.”

Mijn eerste High Select opdracht voer ik uit bij Verenso, waar ik als projectmedewerker bezig ben met drie verschillende projecten, met als gezamenlijk onderwerp antibioticaresistentie. Ik heb de uitvoering van de drie projecten op mijn bordje liggen, maar krijg tegelijkertijd de kans bij Verenso om mee te kijken met de projectleider en zelf ook naar deze rol toe te groeien.

Ik ben erg blij dat ik bij High Select aan de slag kon, zodat ik in korte tijd veel ervaring op kan doen en mijzelf kan ontwikkelen. Ik ben erg leergierig en vind het daarom ook heel fijn dat High Select trainingen en workshops aanbiedt naast het werken, zodat je op beide vlakken veel kunt leren. Ook vind ik het gewoon heel leuk dat je bij High Select met allemaal gelijkgestemden zit en je dus veel ervaringen uit kunt wisselen en aan elkaar kunt vragen. Het maakt het ook zeker heel gezellig! Dus ik kijk uit naar de komende tijd bij High Select en de volgende projecten, waar ik mij dan weer met frisse zin op kan storten.

‘Ik ben erg blij dat ik bij High Select aan de slag kon, zodat ik in korte tijd veel ervaring op kan doen en mijzelf kan ontwikkelen.”

Ga naar de bovenkant