Lisa Bekkema

, Alumni,

Als huishoudelijk hulp heb ik jarenlang een luisterend oor gehad voor mensen, die dit nodig hadden en als vrijwilliger heb ik mensen ondersteund bij het doen van de dagelijkse boodschappen. Mijn master scriptie heb ik geschreven voor twee grote zorginstellingen, waardoor ik een kijkje in de keuken kreeg. Door deze ervaringen wist ik dat de zorg een sector is die bij mij past, maar wat ik precies in de zorg wilde gaan doen, wist ik nog niet.

“Na veel wikken en wegen heb ik toch de overstap gemaakt naar High Select, en ik heb nog steeds geen spijt!”

Na mijn afstuderen ben ik als ‘trainee’ bij een grote zorginstelling in Amsterdam gaan werken op de HR afdeling. Ik wilde graag doorgroeien en dit werd mij ook beloofd. Helaas was dit na twee jaar nog steeds niet gelukt en deed ik nog steeds de simpele klusjes. Toen kwam het High Select Traineeship op mijn pad met een mooi aanbod voor een project. Na veel wikken en wegen heb ik toch de overstap gemaakt naar High Select en ik heb nog steeds geen spijt!
Ik werk nu als HR adviseur bij Woon- en zorgcentrum de Wulverhorst in Oudewater. Een kleinschalige zorginstelling, waarbij mijn taak is de HR portefeuille op orde te brengen. Omdat de organisatie klein is, doe ik álles op het gebied van HR. Denk aan werving en selectie, personeelsadministratie, reorganisatie, het ontwikkelen van strategisch beleid en het opstellen van standaarden en protocollen. Ik ervaar erg veel uitdaging en verantwoordelijkheid in mijn werk, waardoor ik vaak buiten m’n comfortzone ga en veel leer. Daarnaast voer ik sinds kort ook nog een ander project uit bij GGNet, een GGZ instelling.

“Ik weet dat ik over twee jaar vier ervaringen rijker ben bij verschillende zorginstellingen.”

Ik heb het erg naar mijn zin en ik kijk er naar uit om nog een aantal andere projecten te gaan doen. Ik weet dat ik aan het einde van het Traineeship een aantal ervaringen bij verschillende zorginstellingen rijker ben. Hierdoor leer ik wat meer en minder goed bij mij past. Daarnaast staat in het Traineeship mijn ontwikkeling centraal. Door middel van coaching en intervisie is er veel aandacht voor wat ik wil en kan. Dit helpt me met het uitstippelen van mijn loopbaan en het leren kennen van mezelf en waar ik energie van krijg.

Ga naar de bovenkant