Leontien van Rossum

, ,

Iedereen wordt geconfronteerd met carrièrekeuzes op jonge leeftijd. Wat wil je later doen als je groot bent? Al heel snel dacht ik aan een economische studie, want de beroepen zoals arts, verpleger of chirurg in de zorg passen niet bij mij. Al krijg ik thuis wel veel mee op het gebied van zorg, aangezien een paar familieleden werken in de thuiszorg, bij een huisartsenpraktijk en bij een verzekeraar.

De studie fiscale economie sprak mij vooral aan, aangezien meerdere vormen van belasting een grote rol spelen in de maatschappij, maar wel een negatief imago hebben. Na een jaar in de praktijk gewerkt te hebben, merkte ik dat het vakgebied mij toch niet zo lag als ik voorheen had gedacht. Het is voor mij logisch dat ik hier pas naderhand achter kom, immers door te presteren kun je ervan leren.

High Select heeft mij vervolgens benaderd voor een Traineeship in de zorg. Tijdens het inlezen merkte ik dat je op heel veel andere manieren betrokken kunt zijn bij de zorg. Aangezien het een sector is, die volop in ontwikkeling is met een geheel andere dynamiek dan waar ik mee bekend was, werd mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid ‘getriggerd’. De keuze is alleen maar gemakkelijker gemaakt door de ondersteuning, die ik in de loop van twee jaar krijg in de vorm van workshops, trainingsweekenden, een intervisiegroep en een coach. En door de ervaring, die ik intussen heb opgedaan in mijn zeer diverse opdrachten bij verschillende zorginstellingen, weet ik nu, dat ik graag de breedte in wil binnen het financiële vakgebied.