Jolijn van Uden

Jolijn van Uden

, Trainee,

Dat ik iets in de gezondheidszorg wilde gaan doen was voor mij al snel duidelijk, dus begon ik een aantal jaren geleden aan de studie Biomedische Wetenschappen. Aanvankelijk omdat ik dacht dat ik graag het fundamentele onderzoek in wilde, maar al snel ontdekte ik dat werken in een laboratorium helemaal niks voor mij is. Het grotere plaatje van de gezondheidszorg trok me meer, dus in mijn Master koos ik voor cursussen en stages op het gebied van beleid, communicatie, consultancy en kwalitatief onderzoek.

Omdat ik een PhD niet helemaal zag zitten, ging in na mijn Master op zoek naar een baan in de toegepaste gezondheidszorg. Dat was nog niet zo makkelijk, want wat wilde ik precies? En waar kan je aan de slag als vers afgestudeerde wetenschapper zonder werkervaring in vakgebieden waar dat vaak wel gevraagd wordt? Gelukkig kwam toen High Select voorbij en dat klopte eigenlijk precies met wat ik graag wilde. Daar zou ik de kans krijgen om verschillende dingen uit te proberen, werkervaring op te doen en mezelf te ontwikkelen dmv trainingen, workshops en begeleiding.

Een aantal gesprekken later startte ik vol enthousiasme met mijn eerste project: het evalueren van de verruimde bezoektijden in het Bravis Ziekenhuis. Ik mag op 8 verschillende verpleegafdelingen interviews afnemen bij patiƫnten, bezoekers en zorgverleners. Ik vind het heel interessant om zoveel verschillende mensen te spreken en een kijkje te mogen nemen bij allerlei afdelingen van het ziekenhuis. Over een paar weken rond ik dit project alweer af. Dat vind ik aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant ben ik ook heel benieuwd wat een nieuw project me gaat brengen.

Ik heb al mogen deelnemen aan een aantal workshops van High Select, maar na de zomer staan er meer workshops, intervisiebijeenkomsten, informele activiteiten en trainingsweekenden op de planning. Ik ben heel benieuwd wat ik hierin nog allemaal ga leren en hopelijk kan ik die kennis ook in de praktijk toepassen op mijn toekomstige projecten. Wie weet wat de komende 2 jaar me nog allemaal gaat brengen!

Ga naar de bovenkant