Jildou de Jong

, Trainee,

Een groot deel van onze populatie wordt steeds ouder, maar hoe blijven ze daarbij ook gezond en gelukkig? ADHD, is dat een ziekte of een hype? Is gezond gedrag een keuze of is het ingewikkelder?
Tijdens de master Sociologie van Gezondheid, Welzijn & Zorg heb ik mij met zulke vraagstukken bezig gehouden. De studie heeft mij geleerd om op een kritische en analytische manier te denken over maatschappelijke vraagstukken en het samen zoeken naar een oplossing hiervoor. Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat ik graag in de zorg- en welzijn sector wou werken, een dynamische sector met veel interessante maatschappelijke vraagstukken waar ik graag aan mee zou willen denken.

Tijdens mijn studie heb ik gewerkt bij Zorgbelang Groningen, een belangenbehartigingsorganisatie voor iedereen in de provincie Groningen die gebruik maakt van zorg. Met als doel: toegankelijke, betaalbare en kwalitatief goede zorg. Door middel van (praktijk)onderzoek werden de ervaringen van patiƫnten en naasten ingezet om verbetering in de zorg te realiseren. Hier heb ik geleerd dat voor het realiseren van verbeteringen in de zorg het belangrijk is om in gesprek te gaan met de mensen om wie het gaat.

Na mijn afstuderen kwam ik al snel in contact met High Select. Mijn eerste opdracht voor High select was bij Kwadrantgroep in Drachten. Een ouderenzorg organisatie waar ik aan de slag ben gegaan met o.a. een marktanalyse van de WMO-markt en het ontwikkelen van een kader voor het implementeren van persoonsgerichte zorg.

Ik ben erg blij dat ik bij High Select kon beginnen, een interessante Traineeship waar ik goed en persoonlijk word ondersteund. Het beginnen aan een eerste baan is altijd spannend, het studentenleven is officieel voorbij en het werkende leven is begonnen. Het is prettig dat je tijdens het Traineeship ervaringen kunt delen met mede-Trainees en je wordt ondersteund door je coach en intervisiegroepje. Ook biedt het Traineeship ruimte om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling, interessante trainingen en gezellige trainingsweekenden. Door het Traineeship heb ik de mogelijkheid gekregen om een kijkje bij verschillende organisaties te nemen en erachter te komen wat mij aanspreekt in een organisatie. Het Traineeship bij High Select is een mooi begin van het werkende leven. Ik ben benieuwd wat de toekomst mij te bieden heeft en hoop de komende twee jaar een steentje bij te dragen aan het realiseren van verbetering in de gezondheidszorg!

Ga naar de bovenkant