Annika van de Belt

, Alumni,

Passie in mijn werk

‘Wij willen de mensen juist steeds meer het gevoel geven dat ze er wel degelijk toe doen’ – Margaret Thatcher.

Mijn grootste passie in mijn werk: ‘recht doen daar waar onrecht is’. Een motto, dat als een rode draad loopt door de keuzes, die ik heb gemaakt qua studie en werk.

Mijn reis begon met de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Tijdens deze studie heb ik van dichtbij mogen meemaken wat het betekent om in de zorg te werken, welke voldoening het geeft, maar ook welke frustraties het kan opleveren. Regelmatig kwam bij mij de vraag op of het niet anders kon. Misschien is dat laatste punt wel de reden geweest, dat ik verder ben gaan studeren. Want wat is dat anders dan? En is dat wel te regelen in een samenleving, die door allerlei externe factoren gevormd en bestuurd wordt? Mijn keuze viel op Zorgethiek & Beleid en Managementwetenschappen. De eerste studie heeft mij geleerd om na te denken over de vraag wat ‘goede’ zorg eigenlijk is. Al moet ik eerlijk zeggen, dat ik met meer vragen uit de opleiding kwam dan dat ik erin ging. Daarnaast leerde ik tijdens mijn tweede studie veel over de inrichting van organisaties. Waar ik de ene dag bezig was met ethische kwesties, was ik de andere dag bezig met management modellen. Een interessante en zeer leerzame combinatie, want volgens mij kunnen ze niet zonder elkaar.

Toen kwam het moment dat ik afgestudeerd was en ik moest zoeken naar een baan. En dan? Na een interessante en leerzame zoektocht kwam ik terecht bij High Select. Het Traineeship brengt twee van mijn passies bij elkaar, namelijk mijn passie voor de zorg en mijn passie voor organisatievraagstukken. Het mooie van dit Traineeship vind ik dan ook, dat het mij de mogelijkheid geeft om mee te werken aan sterke organisaties, zodat zij goede zorg kunnen leveren.

Mijn eerste projecten hebben te maken met kwaliteitsmanagement. Het nadenken over kwaliteit, processen beschrijven, protocollen schrijven, zelfevaluaties uitvoeren en audits regelen: ik doe het allemaal tijdens mijn opdrachten. De grootste uitdaging hierin vind ik om niet te verzanden in het ‘we doen het, omdat het nu eenmaal moet’, maar om mijn werk bij te laten dragen aan het kunnen leveren van goede zorg.

“Het Traineeship brengt twee van mijn passies bij elkaar, namelijk mijn passie voor de zorg en mijn passie voor organisatievraagstukken.”

Tot nu toe heb ik al ontzettend veel mogen leren. Ik kijk dan ook uit naar wat de komende twee jaar gaan brengen en ik hoop dat ik ook op de volgende plek mag werken aan een stukje recht daar waar onrecht is.

Ga naar de bovenkant