Beschikbare trainee: Ilse Mosselman

Ilse Mosselman

, Alumni,

Traineeship Zorg- en Welzijnssector

Bij de studie Bedrijfskunde opgeleid als generalist en daarnaast als persoon onwijs breed geïnteresseerd, dat maakte dat het zoeken naar een eerste baan mij nogal een opgave leek. Tijdens mijn studie kwam ik er achter dat ik graag aan de slag wilde in de Zorg- en Welzijnssector. Dit omdat de sector een groot maatschappelijk belang heeft en iedereen er mee te maken heeft. Wat hier gebeurt doet er echt toe, daar wilde ik graag mijn steentje aan bijdragen. Daarnaast is het een sector, die zich continue ontwikkelt en dit ook zal blijven doen. Voor iemand die Bedrijfskunde heeft gestudeerd is dat natuurlijk geweldig interessant! Toen ik in deze sector ook nog eens dit Traineeship tegenkwam, was de keuze snel gemaakt. Met een Traineeship kreeg ik de kans om te blijven leren en om mezelf te blijven ontwikkelen, iets wat ik erg belangrijk vind. Daarnaast bood het de kans om verschillende organisaties en functies te zien, iets wat precies past bij mijn zeer brede interesses.

“Vol enthousiasme ben ik daar aan de slag gegaan met drie opdrachten!”

Voor mijn eerste opdracht ben ik in september gestart bij VGGM, Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, te Arnhem. Vol enthousiasme ben ik daar aan de slag gegaan met drie opdrachten: (1) een onderzoek opzetten en uitvoeren naar de werkdruk bij medewerkers van Stichting Veilig Thuis, (2) het bureauhoofd van de Regionale Ambulance Voorziening ondersteunen bij de voorbereidingen op de NEN7510 certificering, en (3) het organiseren van een Expert Meeting voor preventieve ouderenzorg. Daarnaast ondersteun ik een aantal collega’s met hun projecten, zoals het project Telefonische Meldkamer Triage Verwarde Personen.

Op deze manier krijg ik de geweldige kans om de organisatie van alle kanten te leren kennen en om mijn kennis en vaardigheden op verschillende manieren toe te passen. Ik heb al onwijs veel mogen leren en ik ben ervan overtuigd dat dit zo nog wel even doorgaat!

Naast het volledig meedraaien in een professionele organisatie biedt het Traineeship mij leerzame trainingsweekenden, coaching en intervisies, waarbij ik kennis opdoe, die ik vaak direct weer kan toepassen in het dagelijkse werk. Het biedt mij de kans om mezelf in twee jaar te ontwikkelen tot een professional in de zorg. Ik kijk er dan ook naar uit wat de rest van het Traineeship mij nog brengt!

Ga naar de bovenkant