Trainee High Select

Grietzen Broersma

, Trainee,

Met een bedrijfskundige achtergrond ben ik opgeleid als generalist. Dit geeft een brede basis en zorgt bij de keuze voor een vervolgstap tegelijkertijd voor een kruispunt. Wat zoek ik in een functie? Welke waarden vind ik belangrijk binnen een organisatie? Waar liggen mijn kwaliteiten? Allerlei voorbeelden van vragen die de revue passeerden in de zoektocht naar een passende baan. Stuk voor stuk vragen die vanuit ervaring veel eenvoudiger te beantwoorden zijn. En dat is waar een Traineeship om de hoek komt kijken.

Tijdens mijn eerste functie na mijn studie ben ik met High Select in contact gekomen over het Traineeship Zorg & Welzijn. De benadering en gesprekken die erop volgden heb ik als prettig en persoonlijk ervaren. De kans in het Traineeship programma te starten geeft mij de gelegenheid om in 2 jaar een doordacht antwoord te geven op bovengenoemde vragen. Door in een relatief korte periode verschillende projecten bij verschillende organisaties te doen kan ik vanuit ervaring een referentiekader opbouwen en ontdekken waar echt mijn passie ligt.

Gedurende het Traineeship Zorg zijn er ook trainingen en workshops over zorg gerelateerde onderwerpen die mij kunnen helpen binnen de projecten. Daarnaast wordt er door middel van coaching en intervisie aandacht geschonken aan je persoonlijke ontwikkeling. Naast je reguliere werkzaamheden op een project zorgen deze extra activiteiten voor een leuke en interessante mix. Dat komt ook doordat je op deze gelegenheden mede trainees van High Select treft, waardoor je netwerk in één klap flink is vergroot.

De zorg en welzijn sector is voor mij een nieuwe wereld waar ik me gedurende het Traineeship graag in wil onderdompelen. In mijn eerste weken heb ik al gemerkt dat er voldoende organisatorische en beleidsmatige vraagstukken spelen die complex en veelzijdig zijn. Ik vind het waardevol dat ik mijn bedrijfskundige achtergrond kan combineren met het ‘maatschappelijke’ en op die wijze een bijdrage kan leveren aan het continue ontwikkelen en verbeteren van de zorg.

/ Grietzen Broersma

High Select biedt jonge academici de mogelijkheid om vanuit een Traineeship Zorg gedurende twee jaar brede kennis en ervaring op te doen binnen de zorgsector. Tegelijkertijd biedt High Select organisaties en instellingen binnen de zorgsector de mogelijkheid om voor specifieke projecten medewerkers op tijdelijke basis aan te trekken met elders in de sector opgedane relevante kennis en ervaring.

Ga naar de bovenkant