Ewoud Stapersma

, Alumni,

Met een bedrijfseconomische achtergrond en een afgeronde master-opleiding in Change Management is de zorgsector voor menig bedrijfskundige niet de eerste keuze. Maar de uniekheid van iedere patiënt en variëteit aan medische condities zorgt ervoor dat dit voor bedrijfskundigen juist een uitdagend werkveld is! Deze aspecten dwingen tot een nauwe samenwerking tussen zorgprofessionals en managers, om niet alleen optimale zorg te kunnen leveren aan patiënten binnen een plezierige werkomgeving, maar om ook te werken binnen de gestelde financiële en wettelijke kaders. Hierbij valt binnen zorginstellingen nog veel winst te behalen. Daarnaast speelt zingeving voor mij ook een belangrijke rol. Wat geef ik terug aan de samenleving? Ook al sta ik niet direct aan het bed bij de patiënt, toch wil ik mijn steentje bijdragen aan de maatschappij door voor zowel de patiënt als ook de medewerker de zorg beter en plezieriger te maken.

Binnen deze visie past High Select voor mij goed in het plaatje. Als starter zorgt High Select voor een prachtige springplank binnen de zorgsector. Door middel van het volgen van trainingen, deelnemen aan intervisie-bijeenkomsten en ondersteuning van een eigen coach word je tijdens de diverse projecten binnen de zorg professioneel begeleid. Dit helpt me om niet alleen mezelf beter te leren kennen, maar om er ook achter te komen waar ik binnen de zorg zou willen werken na mijn tweejarige Traineeship.

Daarnaast heb je tijdens formele en informele activiteiten vele contactmomenten met je mede-trainees bij High Select. Doordat je collega’s ook allemaal werkzaam zijn binnen verschillende zorginstellingen verspreid over het gehele land, draagt dit eraan bij dat je op een natuurlijke wijze onderling kennis kunt delen en snel een netwerk opbouwt. Op deze manier is, ook na je Traineeship, contact met andere zorginstellingen binnen Nederland snel gemaakt.

Ga naar de bovenkant