Trainee Zorg

Esmé van Herpen

, Alumni,

“Ik wil werken met mijn hoofd, handen en hart. Ik ben een echt mensen-mens en wil bijdragen aan het welzijn van anderen”. Dit is wat ik vlak na mijn afstuderen schreef in mijn brief aan High Select. Nu ik begonnen ben als Trainee omschrijft deze quote nog steeds goed waarom ik voor deze start van mijn carrière gekozen heb.

Al van jongs af aan heb ik een passie voor het helpen van anderen. Om deze reden ben ik op 18 jarige leeftijd begonnen met werkzaamheden binnen de revalidatie- en ouderenzorg. Ik heb in deze periode ontzettend veel geleerd over mezelf. Nauw contact met mensen in combinatie met het kunnen bijdragen aan het welzijn van anderen is wat mij energie geeft.

Toch vond ik het moeilijk om na de middelbare school een studierichting te kiezen. Vrienden en familie zagen mij niet dagelijks in een witte doktersjas door het ziekenhuis lopen. Dus leek de studie Biomedische Wetenschappen een goed alternatief. Indirect beteken je als biomedicus namelijk erg veel voor anderen. Maar ik kwam er al snel achter dat dit niet genoeg is voor mij. Daarom ben ik een Master in de richting van management en beleid in de zorg gaan volgen om weer dichter bij zorgprocessen en patiënt te komen staan.

Na het afronden van deze Master heb ik gewerkt als ADL-assistent. In deze functie bood ik ondersteuning en verzorging aan cliënten met een lichamelijke functiebeperking. Ik merkte dat het nauwe contact met andere zorgverleners en het opbouwen van een bijzondere vertrouwensband met cliënten mij er gelukkig maakte. Daarnaast heb ik in deze functie direct meegemaakt tegen welke barrières zorgverleners en cliënten aanlopen.

Ik ben gemotiveerd een bijdrage te leveren aan het optimaliseren van deze zorgprocessen. Het Traineeship van High Select maakt dit mogelijk en geeft mij de kans te ontdekken waar mijn passie en ervaringen het best tot zijn recht komen. Op dit moment voer ik mijn eerste opdracht uit bij Amstelring, een veelzijdige organisatie die volop in beweging is. De komende maanden zet ik mij hier 100% in voor het innovatieplan: Slimmer zorgen met Technologie.

Ga naar de bovenkant