Arnike van den Hoek

, Trainee,

Toen ik afstudeerde voor mijn master Strategisch Human Resource management moest ik er toch echt aan geloven. Ik moest bedenken wat ik later, of beter gezegd, nu wilde worden. Dit was nogal een opgave gezien mijn brede interesses en een vrij veelomvattende studie. Binnen mijn master lag de nadruk al wel op het publieke domein en de zorg en welzijnssector kwam geregeld aan bod. Toch was het voor mij geen vanzelfsprekendheid om binnen dit gebied een baan te gaan zoeken.

Na een aantal sollicitaties bij commerciële organisaties merkte ik dat ik het lastig vond om aan te geven waarom ik gemotiveerd was om aan het werk te gaan. Ik wilde nieuwe dingen leren, mezelf ontwikkelen als professional en bovenal wilde ik een bijdrage leveren aan de maatschappij. Vooral dat laatste vond ik niet bij de bedrijven waar ik solliciteerde. Toen sprong High Select in mijn gedachten.

Ik had de website al wel eens eerder voorbij zien komen, maar ik had nooit echt goed door gelezen. Toen ik dat deed, werd ik direct enthousiast. Bij High Select kan ik mij inzetten voor de zorg in Nederland en krijg ik door het doen van verschillende projecten ook nog de kans om te ontdekken wat ik echt leuk vind en in welke rol ik mij prettig voel. Op dit moment heb ik bijvoorbeeld al twee totaal verschillende projecten gedaan. Uit mezelf had ik misschien helemaal niet op deze projecten gesolliciteerd, maar ik heb het hier ontzettend naar mijn zin gehad en ik heb er veel geleerd over mezelf en de zorg. Zo heb ik als recruiter bij de Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond gewerkt waar ik mij bezig hield met werving en selectie en het aanscherpen van dat proces. Daarna ben ik bij de Zonnehuisgroep IJssel-Vecht in Zwolle aan de slag gegaan met het kwaliteitsmanagementsysteem. Deze moest worden opgeschoond en  documenten moesten herzien worden. Daarnaast heb ik meegedacht over de herinrichting van het systeem.

Naast dat ik veel verschillende ervaringen op doe, kan ik mijzelf ook verder ontwikkelen. Hierin vind ik het vooral leuk dat, zelfs al zitten alle trainees verspreidt over verschillende organisaties, we alle trainingen met elkaar volgen. Op die manier leer ik niet alleen veel, maar is het ook nog heel gezellig.

Ik kijk uit naar alle uitdagingen die me nog staan te wachten en wat High Select me verder te brengen heeft.

Ga naar de bovenkant