Sinds 1 juli 2021 is Esther Zwijnenberg gestart bij High Select als Regiomanager Noord Oost. Als Regiomanager heeft Esther veel contact met Trainees én Opdrachtgevers en dit maakt haar onmisbaar voor ons en dat is volgens haar de leukste baan bij High Select! Wij willen haar dan ook extra in het zonnetje zetten en haar aan iedereen voorstellen. Dus wie is Esther Zwijnenberg? Waarom werkt zij in de zorg en hoe gaat zij waarde toevoegen aan High Select? Lees dit en meer in het interview!

/ Om te beginnen, kan je kort vertellen wie je bent en waar je vandaan komt?

Ik ben opgegroeid in Twente in een ondernemersgezin. Na mijn VWO heb ik Internationaal Management gestudeerd en ik ben eigenlijk pas 15 jaar geleden in de zorg terecht gekomen. Ik woon in Zutphen, heb twee kinderen, twee meiden. Zij zijn 16 en 18. Ik ben gescheiden en kan er erg van genieten met z’n drieën thuis te zijn.

In het begin van mijn carrière heb ik in het buitenland gewerkt, waarvan 4 jaar in Oostenrijk en 4½ jaar in Duitsland. In het begin hoofdzakelijk bij de corporates en toen de kinderen klein waren vijf jaar als ZZP-er als zelfstandig coach. Dat vond ik beter te combineren met een gezin met kleine kinderen. Toen mijn kinderen naar school gingen ben ik in mijn eerste baan in de zorg terecht gekomen. Dat was als Regiomanager bij het Gezondheidscentrum voor Asielzoekers.

/ Waarom heb je voor een baan in de zorg gekozen?

Die bewuste keuze heb ik pas gemaakt toen ik voor het eerst moeder was geworden. Ik zag mijzelf niet als huismoeder. Ik heb altijd willen werken, maar als ik dan werk, dan wil ik wel iets doen waar zingeving in zit en wat voor mijn gevoel ook nut heeft voor de maatschappij.

7 jaar lang heb ik als Regiomanager voor het Gezondheidscentrum voor Asielzoekers gewerkt. Dat was een Menzis dochter en we verzorgden de eerstelijns zorg op alle asielzoekerscentra in Nederland. Ik denk dat ik daar nu nog zou werken, zij het niet dat we daar naar zelfsturende teams gingen en mijn functie werd opgeheven. Wellicht echter ook weer niet, want als een baan te veel routine wordt, ga ik op zoek naar een volgende stap. Daarna ben ik weer meer in de commerciële dienstverlening aan de zorg terecht gekomen, waarbij ik in Nederland revalidatiecentra en laboratoria en in Duitsland ziekenhuizen bezocht met een Nederlands softwareproduct.

/ Hoe beviel dat werk?

Dat was leuk om te doen. De combinatie van veel moeten reizen en 2 puberdochters thuis, was echter niet ideaal en toen mijn uitdaging in Duitsland erop zat, heb ik besloten dat ik weer meer thuis wilde zijn en zo ben ik gestart als Regiomanager bij Dental Clinics, mijn vorige baan!  Als Regiomanager was ik bedrijfskundig verantwoordelijk voor 13 tandartspraktijken in de regio oost. Deze uitdaging was vooral tijdens de Coronatijd leuk. Op een gegeven moment liep ik er op stuk, dat Dental Clinics was verkocht aan een Investeringsmaatschappij. Ik zat niet meer in de juiste flow en besloot dat het anders moest kunnen.

/ Het moet voor jou ook wel leuk blijven natuurlijk.

Precies, werk moet in mijn ogen iets bijdragen en ook leuk zijn. Ik heb zoiets dat als je een baan doet, moet je jezelf in de spiegel kunnen kijken en er een goed gevoel bij hebben. Het werk met de praktijken was zeker leuk, in de zorg werken over het algemeen altijd leuke en zorgzame mensen. Ik noem dit ook wel de wat warmere kant van de maatschappij. Daar pas ik als mens gewoon wat beter bij.

/ Hoe ben je bij de leukste baan bij High Select terecht gekomen?

Een ex-collega kwam met deze vacature en 4 van mijn oud collega’s hebben hier ooit een Traineeship gevolgd. Ik was altijd erg onder de indruk van hun professionaliteit. De vacature had een aantal dingen die op mijn wensenlijstje stonden: een familiebedrijf, we doen het samen, het is vooral belangrijk dat er een klik is. Toen dacht ik: Ja! Vervolgens heb ik Nouschka gebeld, die als contactpersoon in de vacature stond, ben 3 keer in Hoevelaken op de koffie geweest (zo voelde dat) en toen waren we er uit. Toen ik jonger was, waren vervolgstappen overwegend rationele beslissingen. Door de jaren heen heb ik geleerd dit meer op gevoel en op intuïtie te doen, dan kom ik beter op de juiste plek.

/ Meer een soort gut-feeling…

Ja. Ik had hier gewoon meteen toen ik binnen kwam het gevoel, er is een klik een soort verbondenheid met de mensen die hier zitten. Wat ik gewoon heel erg fijn vind is dat ik hier echt het gevoel heb dat wij het samen doen. Met de relatiebeheerders en met HR hebben we echt de intentie om er samen iets moois van te maken. Om de juiste match te vinden en de juiste projecten.

Tegen al mijn vrienden zeg ik dat ik de leukste baan heb die er is! Echt, ik mag aan de ene kant naar zorginstellingen om te horen welke uitdagingen er liggen en aan de andere kant werken met jong talent en dat proberen bij elkaar te brengen. Wat is er nou mooier dan dat?! Ik denk, mijn dochters moeten nog gaan studeren, maar als een van hen in de zorg wil gaan werken, dat ik haar zo’n start als bij High Select zou gunnen. Ik ben enthousiast over wat wij hier doen en dat kan ik heel goed overbrengen naar de zorginstellingen. De gesprekken, die ik tot nu heb gevoerd zijn positief. Ik hoor dan ook dat zij zeker de toegevoegde waarde zien van wat wij hier doen.

/ Hoe ben jij van plan om waarde toe te voegen bij High Select?

Door mijn unieke talenten in te zetten. Zo heb ik altijd commerciële en operationeel leidinggevende functies afgewisseld. Ik denk dat mijn kennis van de operationele functies mij in dit werk gaat helpen om te begrijpen wat de opdrachtgever precies nodig heeft. De aanvragen wil ik zo vertalen, dat onze HR-medewerkers ze kunnen invullen. Ik weet, dat ik dit kan en ik denk ook dat ik, doordat ik zelf bij heel veel zorginstellingen al binnen heb gekeken, een goede gesprekspartner ben voor onze opdrachtgevers.

Verder vind ik het super leuk dat ik straks de kans krijg om mijn eigen team op te bouwen. Ik ga het nu eerst allemaal zelf doen en ervaren hoe dat is en dat kan ik straks delen met jong talent om hetzelfde te gaan doen en samen de regio tot een succes te maken. De rode draad in al mijn banen is, dat ik het leuk vind om met mensen te werken, daar word ik erg blij van en dan kan ik het uitdragen, dat is de basis voor succes in mijn werk.

/ Met welke kernwaarden van High Select kan jij je het beste identificeren en waarom?

Passie en openheid. Ten eerste voel ik passie voor wat wij hier doen en als ik die kan overbrengen, dan kan het niet anders of ik ga succesvol zijn. Dat zorgt er dan voor dat ik heel veel projecten binnen ga brengen voor enthousiaste Trainees die staan te trappelen om te beginnen. Zodra ik die passie niet meer kan overbrengen, moet ik stoppen.

Ten tweede vind ik ook openheid belangrijk, omdat ik de Trainees wil stimuleren om altijd open te zijn in wat je voelt, want dat gevoel mag er zijn. Als je denkt dat je niet open kan zijn en niet kan zeggen wat je wel en niet vrolijk maakt, kan ik geen juiste match maken. Als ik niet de juiste match maak, wordt het trekken. Dan kan je misschien wel de opdracht hebben, maar gaat het stroef lopen en mis je wellicht iets wat een betere klik was geweest. Het is dus heel goed om open en eerlijk te zijn. Ook naar opdrachtgevers toe. Wel altijd op een respectvolle manier uiteraard.

/ Hoe zou jij High Select omschrijven?

Dat is net wat ik zeg, dat ik hier echt een soort familiegevoel en echte saamhorigheid ervaar. We doen het samen, We gaan voor een mooie start voor al die jonge enthousiastelingen, die staan te popelen om hun talenten in de zorg in te zetten. Dus ja, saamhorigheid. Het is een familiebedrijf, met een stabiel verleden en de wil verder te professionaliseren in de toekomst. Ik vind dit een fijne omgeving om in te werken.

/ Ten slotte, wat zou jij willen meegeven aan iedereen die dit leest?

Vertrouw op jezelf en heb het vertrouwen dat je jezelf mag zijn. Ik wil iedereen die hier start, daar waar ik kan, helpen te worden wie hij of zij wil zijn. Omdat dat unieke mag ontstaan en niet omdat er van alles moet.

Wil jij ook tegen je vrienden zeggen dat jij de leukste baant hebt? Klik dan hier voor onze actuele vacatures.

Esther kan je hier vinden op LinkedIn.

“Tegen al mijn vrienden zeg ik dat ik de leukste baan heb die er is!”

“Tegen al mijn vrienden zeg ik dat ik de leukste baan heb die er is!”

Lees hele bericht >
“High Select biedt mij de mogelijkheid om me te oriënteren in het werkveld.”

“High Select biedt mij de mogelijkheid om me te oriënteren in het werkveld.”

Lees hele bericht >
Daarom zie ik het Traineeship van High Select als de ultieme start van mijn carrière

Daarom zie ik het Traineeship van High Select als de ultieme start van mijn carrière

Lees hele bericht >
“Naast je reguliere werkzaamheden op een project zorgen de extra Traineeship activiteiten voor een leuke en interessante mix.”

“Naast je reguliere werkzaamheden op een project zorgen de extra Traineeship activiteiten voor een leuke en interessante mix.”

Lees hele bericht >
“Bij de projecten van High Select houd ik mij bezig met Kwaliteit en Beleid.”

“Bij de projecten van High Select houd ik mij bezig met Kwaliteit en Beleid.”

Lees hele bericht >
“Bij High Select krijg ik de kans mezelf te ontwikkelen door middel van Trainingen, workshops en begeleiding.”

“Bij High Select krijg ik de kans mezelf te ontwikkelen door middel van Trainingen, workshops en begeleiding.”

Lees hele bericht >
“Het Traineeship bij High Select is een mooi begin van het werkende leven!”

“Het Traineeship bij High Select is een mooi begin van het werkende leven!”

Lees hele bericht >
Dag van de Verpleging

Dag van de Verpleging

Lees hele bericht >
“Mijn interesse voor het Traineeship werd gewekt door de vele mogelijkheden die High Select biedt en organisaties met wie zij samenwerken.”

“Mijn interesse voor het Traineeship werd gewekt door de vele mogelijkheden die High Select biedt en organisaties met wie zij samenwerken.”

Lees hele bericht >
Hallo Traineeship, wij zijn Het Origineel

Hallo Traineeship, wij zijn Het Origineel

Traineeship, Trainee, Young Professional, Talent, Ontwikkelprogramma......het origineel.
Lees hele bericht >
Grietzen Broersma over zijn project in de zorg

Grietzen Broersma over zijn project in de zorg

Lees hele bericht >
Het High Select Traineeship, wat voor projecten doe je dan?

Het High Select Traineeship, wat voor projecten doe je dan?

Een Traineeship is tegenwoordig een mooie start van je carrière. Je ziet dat er steeds meer Traineeships beschikbaar zijn gekomen. Wat voor projecten voer je nu zoals uit bij High Select?
Lees hele bericht >
Susan Hekman over hét Traineeship in de sector Zorg en Welzijn

Susan Hekman over hét Traineeship in de sector Zorg en Welzijn

Lees hele bericht >
Mees Zegveld: Projectmedewerker bij Rudolf Steiner Zorg

Mees Zegveld: Projectmedewerker bij Rudolf Steiner Zorg

Lees hele bericht >
Week van de psychiatrie

Week van de psychiatrie

Lees hele bericht >
“Het Traineeship van High Select en de verhalen van Trainees maakten me enthousiast!”

“Het Traineeship van High Select en de verhalen van Trainees maakten me enthousiast!”

Lees hele bericht >
“Het talentontwikkelingsprogramma van Myrthe bij High Select.”

“Het talentontwikkelingsprogramma van Myrthe bij High Select.”

Lees hele bericht >
“De ontwikkelactiviteiten maken het Traineeship van High Select voor mij compleet en kan ik in die twee jaar ook echt het maximale uit mezelf halen.”

“De ontwikkelactiviteiten maken het Traineeship van High Select voor mij compleet en kan ik in die twee jaar ook echt het maximale uit mezelf halen.”

 “De ontwikkelactiviteiten maken het Traineeship van High Select voor mij compleet en kan ik in die twee jaar ook echt het maximale uit mezelf halen.”
Lees hele bericht >
“Ik heb veel geleerd tijdens het Traineeship, en kijk uit naar de uitdagingen die me nog te wachten staan.”

“Ik heb veel geleerd tijdens het Traineeship, en kijk uit naar de uitdagingen die me nog te wachten staan.”

Lees hele bericht >
“Ik was direct enthousiast toen ik las over het Traineeship van High Select: dat was precies wat ik zocht!”

“Ik was direct enthousiast toen ik las over het Traineeship van High Select: dat was precies wat ik zocht!”

Lees hele bericht >