Energy Drives®

Hoe creëer je een lange termijn succes voor zowel de organisatie als de (jonge) medewerkers? Hoe zorg je ervoor dat je weet waar medewerkers energie van krijgen of waar ze op leeg lopen? Dit zijn vragen die niet gaan over competenties of over gedrag, maar vragen die gaan over onze drijfveren. Er zit geen goed of fout in. Drijfveren beantwoorden vragen zoals “wat wil ik echt?”, “doe ik wat ik wil?” en “wil ik wat ik doe?”.

Hier ligt de kiem/ ontplooiing voor bezieling en werkplezier, voor talentontwikkeling en succes. Drijfveren zijn denkvoorkeuren. Het is de motor achter je gedrag. Anders gezegd; datgene waar jij je bed voor uit komt. Door te weten waar jij energie van krijgt en te weten wat jou motiveert en drijft, krijg je meer inzicht in jezelf en het gedrag van anderen. Dit kan erg helpen bij het maken van keuzes. Bijvoorbeeld keuzes in hoe je omgaat met je collega’s tijdens het samenwerken, communiceren of leidinggeven.

Energy Drives® is een methodiek die scherp inzicht biedt in drijfveren aan de hand van met zeven kleuren, gebaseerd op het gedachtengoed van Prof. Dr. Graves en Spiral Dynamics. Onze drijfveren verklaren voor een groot deel ons voorkeursgedrag wat we vertonen. High Select maakt op een genuanceerde wijze inzichtelijk hoe medewerkers functioneren en voorspelt motivatie om dingen wel of juist niet te doen aan de hand van Energy Drives®.

Grote voordelen van Energy Drives®

/ Het is een scan en geen test.
/ Het is oordeelvrij, er zit geen goed of fout in.
/ Analyse op je onbewust drijfverenniveau (je DNA).
/ Meet op het niveau van drijfveren, verklarend voor gedrag.
/ Biedt een nuancering op aspecten binnen iedere kleur.
/ Individuele rapportage op 1 A4.
/ Altijd met persoonlijke toelichting (circa 1 uur) door een Energy Drives® coach.
/ Toegang tot de Energy Drives® app, inzicht in eigen profiel, gedachtengoed van Energy Drives® en tips hoe zij succesvol kunnen samenwerken op basis van het eigen profiel en dat van de betreffende collega. Als een collega geen eigen profiel heeft, kan een deelnemer op basis van een aantal vragen zelf een profiel van deze collega opstellen (perceptieprofiel).

Wat Energy Drives® uniek maakt

Andere aanbieders van drijfverenscans op basis van de theorie van Spiral Dynamics zijn Management Drives, Waardenmanagement en Profile Dynamics. De werkwijze Energy Drives® is om de volgende redenen uniek:

/ Het is de enige aanbieder die haar rapportage heeft ingericht op de ‘spiraal’. Hierdoor worden verbanden, nuanceringen, ontwikkelingen en inzichten helder  geanalyseerd en uitgelegd. Dit voorkomt het risico van ‘hokjesdenken’ (“doe niet zo blauw!”).
/ Energy Drives® maakt in haar rapportage onderscheid tussen energie en allergie. Hierdoor wordt zowel inzichtelijk hoeveel energie iemand uit de betreffende drijfveer haalt, als hoeveel energie iemand verliest wanneer op deze drijfveer zaken als negatief worden ervaren.
/ Energy Drives® werkt nadrukkelijk niet met uitgebreide standaardrapportages. De insteek is dat de rapportage op 1 A4 in combinatie met het persoonlijk gesprek de kwaliteit in zich heeft om de vraagstelling van de deelnemer te beantwoorden. Hierdoor wordt zuiver maatwerk geboden en blijven profielen uniek.

Over de Energy Drives Coaches/Trainers

Nouschka Haven is ondernemer, voorzitter van Coöperatie Samentafel, voorzitter van Ladies Circle Barneveld, Regiocoördinator bij Ladies’ Circle Nederland, eigenaar van een webshop rondom kinderspeelgoed en Partner bij High Select. Daarnaast is zij licentiepartner bij Energy Drives.

Vanuit haar expertise over talentontwikkeling, kennis over de zorg en gepassioneerde houding is Nouschka actief werkzaam om organisaties in zorg & welzijn aan elkaar te verbinden met als doel een netwerk te creëren waar onder andere jong talent de toekomst van de zorg kan versterken.

Luuk van de Braak is Partner bij High Select, podcast maker over Eenvoudig Leiderschap, Veranderaar en Trainer bij de Stichting Ruimte voor je Relatie, Inlezer bij Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden, licentiepartner bij Energy Drives en Docentcoach HRM aan de Christelijke Hogeschool Ede.

Vanuit zijn expertise over talentontwikkeling is hij werkzaam met zowel individuen als groepen om ruimte te creëren voor continue professionalisering.

Wist je dat gedrag voor 85% wordt bepaald door drijfveren…?

Mogelijkheden?

  • Individuele duiding

  • Teamduiding

  • Coaching op basis van Energy Drives

  • Workshops

  • Trainingen

  • Ziekteverzuim, re-integratie, burn-out